03.07.2020 |
Territoris.cat

L’actuació pretén evitar que es dipositin bosses de gran volum

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell engega la campanya Suma’t a la recollida selectiva BEN FETA!, amb l’objectiu de millorar la qualitat en la recollida de les fraccions orgànica i d’envasos
 

Josep M. Huguet presenta l'actuació que es farà en els contenidors d'envasos i orgànica
Josep M. Huguet presenta l'actuació que es farà en els contenidors d'envasos i orgànica
L’actuació pretén evitar que es dipositin bosses de gran volum

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell reduirà les dimensions de 260 boques d'entrada dels contenidors de la fracció d’envasos i de matèria orgànica instal·lats en els municipis de la comarca amb l’objectiu d’evitar que els usuaris puguin abocar bosses de gran volum.

A la comarca es reciclen un 53% dels residus que es generen, però últimament s’ha detectat que una bona part no es dipositen en el contenidor adequat. Des de l’àrea de Medi Ambient de l’ens comarcal es va detectar que el 40% del que es dipositava en el contenidor d’envasos lleugers no hi hauria d’anar i el 15% dels de l’orgànica, tampoc. En aquestes dues fraccions s’ha detectat que es llencen bosses de gran volum amb els residus barrejats, la qual cosa perjudica la qualitat de la selectiva i, en conseqüència produeix un increment dels costos de reciclatge i, per tant, de la taxa d’escombraries.

El 40% dels residus abocats als contenidors grocs d'envasos no hi haurien d'anar

Josep M. Huguet presenta l'actuació en els conenidorsL'actuació forma part d’una nova campanya de sensibilització que, sota el lema de Suma’t a la recollida selectiva, BEN FETA!, vol millorar la qualitat en la recollida selectiva i que es posarà en marxa aquesta mateixa setmana.

Segons el president de l'ens comarcal, Josep M. Huguet, està prevista una visita porta a porta a tots els domicilis, així com punts d’informació a tots els municipis, amb el reforç de banderoles i lones explicatives, i xerrades a col·lectius. La informació escrita, es facilitarà en català, castellà, romanès, francès i àrab.

La campanya també afecta als grans establiments i a les escoles es faran fins a 90 tallers

Per als establiments grans generadors de matèria orgànica i envasos, com poden ser els bars, restaurants i comerços d’alimentació, s’ha previst una acció especial amb 220 visites; i a les escoles també es faran més de 90 tallers per a alumnes d'infantil i primària.

Huguet també ha reiterat la necessitat de fer campanyes de sensibilització de tant en tant per tal de mantenir el nivell de qualitat de les recollides selectives. Aquesta campanya, que ha tingut un cost que supera els 45.000€, ha estat finançada al 100% per l’Agència de Residus i Ecoenves.

L’actuació pretén evitar que es dipositin bosses de gran volum
comentaris