Plusfresc reforça la seva aposta pel producte de proximitat amb el llançament del Porc 100% criat a Lleida

La cadena de supermercats preveu incrementar en dos anys entre un 15 i un 20% el volum de vendes del producte, després de la bona experiència amb la vedella i el pollastre

Porc 1005 criat a Lleida Plus Fresc 2 interior
photo_camera El cuiner Ramon Tudela, del restaurant BOnum de Lleida, ha elaborat un plat de filet de porc procedent de granges lleidatanes

La cadena de supermercats Plusfresc, de Supermercats Pujol (SUPSA), ha presentat el Porc 100% criat a Lleida, una nova marca per a la seva carn porcina amb la qual la firma lleidatana consolida la seva aposta pel producte local i de qualitat. Ara fa un any, Plusfresc va llençar la marca 100% criat a Lleida sota la qual va començar a oferir inicialment vedella i pollastre de granges lleidatanes, mentre ara fa un pas més i incorpora a aquest distintiu la carn de porc.

Plusfresc reforça la seva aposta pel producte de proximitat amb el llançament del Porc 100% criat a Lleida from Plandora SCP on Vimeo.

Sota aquesta marca, la cadena de supermercats vol garantir un producte que s'ha criat seguint unes pautes estrictes pel que fa a tipologia i tractament del bestiar, entre les quals s'inclou la cria en granges de la demarcació i fórmules específiques d'alimentació. En aquest any, Plusfresc ha incrementat el volum de vendes de pollastre un 13%, i en el cas de la vedella un 9%, mentre en el porc la previsió és créixer en vendes entre un 15 i un 20% en els dos pròxims anys. Durant la presentació de la nova marca, el cuiner Ramon Tudela, del restaurant BOnum de Lleida, ha elaborat un plat de filet de porc procedent de granges lleidatanes.

La carn de porc procedeix de bestiar criat a granges situades a Castellnou de Seana, Aramunt, Soldevila i Solsona, entre altres

Durant la presentació del nou distintiu, el director general de Plusfresc, Francisco González, ha destacat que per Plusfresc i SUPSA "la proximitat sempre ha estat un sinònim de qualitat i això és, precisament, el que sempre hem volgut oferir als nostres clients". En aquest sentit, González ha assenyalat que amb el Porc 100% criat a Lleida des de la companyia "reafirmen la nostra confiança en els ramaders lleidatans, amb els quals ens uneix una relació de molts anys que garanteix que puguem oferir als nostres clients el millor producte". 

Per la seva part, el responsable del departament de carns a Plusfresc, Òscar Vilanova, ha explicat que el producte que s'ofereix sota el distintiu Porc 100% criat a Lleida "segueix unes pautes molt estrictes en la cria i tractament del bestiar" amb les quals s'aconsegueix una carn "d'una qualitat organolèptica diferenciada, amb un valor nutritiu, més gustosa i tendra que la del porc estàndard i, a més, rica en àcid oleic, que és beneficiós per a les persones". 

Com el seu nom indica, la carn de Porc 100% criat a Lleida que comercialitza Plusfresc procedeix de bestiar criat en granges de la demarcació de Lleida, situades a Castellnou de Seana, Agramunt, Soldevila, Solsona, entre altres localitats. Complint amb la normativa de benestar animal, tots els porcs seleccionats són creuament de la raça Duroc, cosa que "permet garantir una qualitat sensorial excel·lent", segons ha remarcat Vilanova. Pel que fa a l'alimentació, se segueixen fórmules creades específicament per a aquest tipus de porcs, consistents sobretot en cereals com ara el blat, l'ordi i el blat de moro. A més, els animals són sacrificats quan assoleixen "un pes òptim per tal d'assegurar un bon infiltrat i un gust intens", ha afegit el responsable del departament de carns a la cadena de supermercats lleidatana. 
 

Comentaris