22.06.2021 |
Territoris.cat

La Policia de les Borges comissa 150 quilos d’ametlles presumptament furtades

Les dues intervencions, realitzades aquest dimarts, formen part de l'operatiu, destinat a prevenir els furts, iniciat aquesta setmana i que s'allargarà fins que acabi la recol·lecció de les olives

Ametlles comissades per la Policia Local de les Borges2
Ametlles comissades per la Policia Local de les Borges2
La Policia de les Borges comissa 150 quilos d’ametlles presumptament furtades

Efectius de la Policia Local de les Borges Blanques han comissat 150 quilos d’ametlles en dues intervencions aquest dimarts. Les actuacions formen part de l’operatiu destinat a prevenir els furts d’ametlles, o com a mínim a identificar-ne els autors, que s’ha iniciat aquesta mateixa setmana amb motiu del començament de la collita i que s’allargarà fins que finalitzi la campanya de recol·lecció de les olives, segons fonts municipals.

Al migdia, el cos policial patrullava la zona rural del municipi quan ha detectat un vehicle, tipus furgoneta, aturat sota d’un ametller al costat al qual hi havia un home de 50 anys, de nacionalitat marroquina i resident a la capital de les Garrigues, amb una borrassa de collir ametlles amb 20 quilos en el seu interior. El fet de no disposar de permís del propietari de la finca agrícola per collir-les i no saber donar explicacions coherents que justifiquessin els seus actes, ha portat als agents a procedir a la seva identificació i comissar les ametlles, les quals han estat adjuntades a les diligències policials.

Poc després de la primera actuació amb vint quilos, els agents detectaven una altra furgoneta amb vuit sacs i 130 quilos més

Poc després, els agents han detectat una altra furgoneta que circulava pel terme municipal sense peces de la carrosseria i aparentment amb molta càrrega, pel que han procedit a aturar el vehicle. En l’interior del vehicle, conduit per un home de 53 anys, nascut al Palau d’Anglesola i resident a Lleida, s’han trobat 8 sacs, amb 130 quilos d’ametlles, amb closca i pela, que el conductor ha explicat que acabada de recollir en la zona de descans del peatge de l’AP-2 del Pla de Santa Maria, però no disposava del permís del propietari de la finca agrícola, ni donava explicacions coherents del seu origen. A continuació, els agents han procedit a identificar al conductor del vehicle i a comissar les ametlles, que també s’han adjuntat a les diligències policials.

La Policia de les Borges comissa 150 quilos d’ametlles presumptament furtades
comentaris