29.09.2020 |
Territoris.cat

La nova reforma fiscal obliga a algunes entitats a declarar Impost de Societats

Els grups polítics s'han mobilitzat en contra de la reforma fiscal donat l'important teixit associatiu que existeix al territori.

Una quarantena d'entitats de Mollerussa van participar en la Mostra a Mollerussa.
Una quarantena d'entitats de Mollerussa van participar en la Mostra a Mollerussa.
La nova reforma fiscal obliga a algunes entitats a declarar Impost de Societats

La nova reforma fiscal que ha entrat en vigor aquest any, afecta de manera considerable a un gran nombre d'associacions i entitats del territori, en ser considerades com a empreses i obligades a declarar l'impost de societats. Encara que existeixen excepcions, la major part es veuran obligades a tenir una acurada comptabilitat per poder argumentar els ingressos que estan exempts de declarar i els que no.

Aquesta preocupació l'han recollit els grups polítics, concretament CiU i el portaveu de la comissió de Cultura i alcalde de Mollerussa Marc Solsona, després de votar en contra de la proposta, han presentat iniciatives des de la resta de comissions com Esports o Economia, per tal que es derogui l'articulat que afecta les entitats. Els nacionalistes demanen a l'Executiu Central que es retorni a l'antiga normativa amb la qual les entitats no havien de declarar ingressos inferiors als 100.000 euros.

Al marge d'aquesta iniciativa parlamentaria i en l'àmbit de Mollerussa, Solsona ha explicat que el consistori té prevista una reunió la primera quinzena de febrer, en la que un tècnic explicarà quines eines poden utilitzar les entitats en el nou escenari fiscal.

Per la seva banda el grup d'ERC de l'ajuntament de la capital del Pla d'Urgell farà arribar al consistori una carta en la qual també demana una reunió urgent amb les entitats i associacions de la ciutat, per tal de tractar aquest tema. Una sol·licitud, que segons l'alcalde encara no ha arribat a les seves mans.

El president d'ERC i alcaldable per Mollerussa Engelbert Montalà, explica que el govern espanyol, un cop més, aprofita la nova reforma fiscal per dificultar el treball de la nostra societat civil.

La reforma tracta les entitats sense ànim de lucre com si es tractes d'empreses, obligades a declarar l'impost de societats i a dur una comptabilitat, el que suposa una despesa, per a un gran nombre d'aquestes. Col·lectius que tan sols tenen la voluntat de dinamitzar les activitats del seu àmbit d'actuació.

El fet que existeixi un gran teixit associatiu al territori, que dinamitza un ampli ventall de l'activitat de variats àmbits de la societat, preocupa els representants polítics, que treballen per evitar que aquesta representació social pugui desaparèixer.

La nova reforma fiscal obliga a algunes entitats a declarar Impost de Societats
comentaris