Presenten el vi Lo indíbil, homenatge de Plusfresc i el Celler Clos Pons a les terres de Ponent

Lo indíbil és l'inici d'un projecte conjunt entre les dues companyies d'arrels lleidatanes que tenen una clara voluntat de fomentar el territori i la seva riquesa

El primer tast del vi Lo indíbil, projecte Plusfresc i Celler Clos Pons
photo_camera El primer tast del vi Lo indíbil, projecte Plusfresc i Celler Clos Pons

La companyia lleidatana Plusfresc ha presentat aquest dijous el vi Lo indíbil, un projecte amb el qual es vol retre homenatge a les terres de Ponent. Impulsat de manera conjunta amb el Celler Clos Pons, Aquest vi constitueix un pas més en l'aposta de la companyia pel producte local i de proximitat.

Segons el director general de Plusfresc, Francisco González, es tracta d'un vi que neix d'un projecte comú amb el Celler Clos Pons, amb qui compartim un amor per la terra que hem volgut plasmar en aquest nou producte que per fi avui ja tenim entre nosaltres.

Eduard Pons i Francisco González fan el primer tast del vi Lo indíbilPer la seva banda el director i propietari del Celler Clos Pons Eduard Pons, ha mostrat la seva satisfacció pel resultat de la col·laboració amb la cadena de supermercats lleidatana, hi ha explicat que han aconseguit configurar un vi de casa, on conflueix tota l'essència del que representa la nostra terra, i que, a més, és excel·lent en relació qualitat-preu, ja que es pot adquirir per només 3,75 euros,

Amb un color vermell violaci i nas potent de fruita negra, Lo Indíbil ha estat descrit en la seva nota de tast com un vi molt fresc i jove amb un deix de violeta. Compost per dos tipus de raïm (75% syrah i 25% Garnatxa), s'ha de servir a una temperatura ideal de 16 °C. Pel que fa al maridatge, marida perfectament amb productes de xarcuteria, arrossos, carns blanques i vermelles, guisats i altres plats de peix ben marinats i condimentats, caragols i formatges cremosos.

El maridatge d'ambdues companyies continuarà amb la voluntat de poder crear dues noves referències de vins, en la línia del que avui s'ha presentat, segurament amb un blanc. Lo indíbil respon a l'amabilitat i la frescor del raïm syrah, que es produeix en les finques garriguenques de l'Albagés, al que se l'hi afegeix l'elegància de la garnatxa, el raïm més autòcton del territori lleidatà. Aquesta combinació ha donat com a resultat, un caldo que els iniciats en el sector podran qualificat de correcte, i en general podrà tenir una bona acceptació respecte a la qualitat preu.   

Comentaris