El primer productor de Llet Nostra passa a produir exclusivament per a la cadena Mercadona

Imatge d'una explotació lletera de les cooperatives catalanes
photo_camera Imatge d'una explotació lletera de les cooperatives catalanes

Lletera de Campllong ja no produeix per Llet Nostra. Des d'aquest octubre, la cooperativa gironina ha passat a fer-ho exclusivament per a la cadena de supermercats Mercadona.

A partir d'ara, la llet que produeixin les 43 granges que té associades sortirà al mercat amb brics d'Hacendado

Al darrere d'aquesta decisió no hi ha connotacions polítiques sinó econòmiques. Fins ara, les quatre cooperatives que abastien Llet Nostra (Campllong, Mollerussa, Cadí i Baix Empordà) es trobaven agrupades sota el paraigües del grup Lleters de Catalunya. 

Totes elles arribaven a produir fins a 60 milions de litres de llet anuals, però només la meitat sortia al mercat sota la marca Llet Nostra. L'excedent restant es derivava cap a d'altres. I de fet, des de l'any passat, una part ja anava a parar a Mercadona (arran de l'acord subscrit amb la cooperativa andalusa Coovap).

Planta d'envas de Llet  NostraLletera de Campllong SCCL era el principal productor de Llet Nostra (hi aportava gairebé el 40% de la llet). Però la seva sortida del grup no ha estat l'única. I és que, en paral·lel, els productors més grans de la cooperativa de Mollerussa també han passat a vendre tota la llet a Mercadona.

L'accionariat de Lleters de Catalunya queda ara en mans de les tres cooperatives que queden: Baix Empordà, Cadí i Mollerussa, malgrat que alguns socis de l'última també van decidir desvincular-se de la cooperativa.

A partir d'ara, al grup català només hi continuaran vinculats els més petits, una situació que, de retruc, ha comportat dissoldre la cooperativa lleidatana

Llet Nostra envasarà ara tota la producció de les dues cooperatives que es mantenen sota Lleters de Catalunya (Cadí i Baix Empordà). Equipararà, per tant, producció de la marca amb xifra de vendes. Mercadona, per la seva banda, garanteix que la llet que es vengui als prop de 260 supermercats que té a Catalunya és de qualitat i del territori, segons precisen fonts de la cadena valenciana.

Que Lletera de Campllong hagi sortit de Llet Nostra, però, té altres connotacions. I és que, apart dels canvis dins la societat, també suposa que el grup català es quedi sense un dels socis que en va impulsar la fundació.

Lletera de Campllong SCCL va ser una de les cooperatives que, ara fa catorze anys, va crear Llet Nostra per reduir l'impacte que va suposar que Leche Pascual deixés de comprar llet a Catalunya

En un comunicat, Llet Nostra assegura que la sortida de la cooperativa de Campllong i d'alguns ramaders de Mollerussa no varia en absolut el compromís del projecte. L'escrit subratlla, en aquest punt, que el 75% dels socis ramaders de Lleters de Catalunya es manté fidel al grup català.

La gestió de les cooperatives Ramaders del Baix Empordà SCCL i Cadí SCCL continua assegurant el subministrament de Llet Nostra i manté la més alta qualitat dels seus productes.

El president de Llet Nostra, Jordi Riembau, defensa el projecte com a vertebrador del sector lleter català

Creada el 2003, Llet Nostra és des de fa sis anys la marca líder de llet en bric a Catalunya. Actualment comercialitza 28,6 milions de litres de llet sota la seva marca i factura 20,6 milions d'euros (MEUR).

comentaris