Un problema informàtic afecta els ordinadors dels centres d'atenció primària de l'ICS

Salut indica que la incidència s'ha produït a causa d'un tall de llum i que "en cap cas" té relació amb el ciberatac massiu de divendres

Imatge del Centre d'Assistència Primària del Pla d'Urgell
photo_camera Imatge del Centre d'Assistència Primària del Pla d'Urgell

Un problema informàtic afecta aquest dilluns els ordinadors dels centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut. En un comunicat, el Departament de Salut indica que la incidència és generalitzada a tots els centres d'atenció primària del territori i afecta especialment la programació de visites i la recepta electrònica, però assegura que la cobertura els serveis assistencials estan garantits. En aquest sentit, els professionals de l’atenció primària estan donant resposta a les consultes, tant programades com urgents. Segons Salut, l'afectació s'ha produït a causa d'un tall de llum al centre corporatiu de l'ICS i que "en cap cas" té relació amb el ciberatac massiu de divendres.

Salut apunta que el servei s'està restablint progressivament mentre la companyia telefònica està avaluant l'abast de l'afectació. Arran de la incidència l'ICS ha posat en marxa el pla de contingència per garantir l’atenció als ciutadans.

El Departament ha puntualitzat que aquest matí també hi ha hagut una incidència en les línies de comunicació amb l’Hospital Vall d’Hebron, però que ara ja està resolta.

Comentaris