Prop de 20.000 joves inscrits al programa de Garantia Juvenil ja estan treballant a Catalunya

Fins ara, 55.803 joves s'han inscrit a la Garantia Juvenil a Catalunya, dels que més de 43.259 han participat en alguna actuació del SOC

Foto de la roda de premsa
photo_camera Roda de Premsa durant la qual la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha fet públiques les xifres

Un total de 19.940 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil ja estan treballant i donades d’alta a la Seguretat Social. Fins ara, 55.803 joves s’han inscrit a Catalunya a la Garantia Juvenil, dels que 43.259 han participat en alguna actuació del SOC. La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil.

Aquestes xifres les ha donat a conèixer la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, qui, amb la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha presentat el balanç de Garantia Juvenil amb el responsable del Programa a Catalunya, Jesús Quiroga. Durant la presentació la consellera Bassa ha afirmat que “el 76% dels joves inscrits a la Garantia Juvenil a Catalunya han participat de la Cartera de Serveis. Durant aquests dos anys s’ha aconseguit que la garantí Juvenil esdevingui un referent com a generador d’oportunitats”. Bassa ha afegit que “tot i que el Pla d’Ocupació Juvenil, com mostren les dades, ha tingut en compte els diferents perfils de joves que hi ha a Catalunya, l’atenció, activació i preparació d’aquells joves més vulnerables, amb baix nivell formatiu ha estat la màxima prioritat del Govern”.

Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins l’any a 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu, a destinar contra l'atur juvenil

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha assegurat que “els resultats del programa són encara més rellevants si tenim en compte les dificultats que han tingut els joves per inscriure’s al registre de la garantia Juvenil fins tot just fa un mes, tant per la dificultat de complir gran part dels requisits com per la complexitat d’ús de l’aplicatiu de registre”.

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins a l’any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.

Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys inscrits al programa que compleixin els requisits, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d’atur.

Els serveis oferts als joves es divideixen en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d’educació o formació; reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals d’aquest col·lectiu; i incrementar l’emprenedoria dels joves en els sistemes d’educació o formació com a via d’accés al mercat laboral.

Comentaris