25.05.2020 |
Territoris.cat

Prou complicitat amb Israel

Assistim a la violació per part de l'estat d'Israel de la IV Convenció de Ginebra i les resolucions de les Nacions Unides (194 Assemblea general; 237 i 242 del Consell de Seguretat).

Vinyeta obra d'Eneko.
Vinyeta obra d'Eneko.
Prou complicitat amb Israel

Assistim a la violació per part de l'estat d'Israel de la IV Convenció de Ginebra i les resolucions de les Nacions Unides (194 Assemblea general; 237 i 242 del Consell de Seguretat) que exigeixen el retorn dels refugiats palestins, declaren il·legals els assentaments i l’ocupació, i insten a la fi de les operacions militars i al respecte de la sobirania territorial de Palestina.

Per si això no fos suficient Israel respon de forma brutal i genocida, atacant a la població civil palestina per uns crims que només poden ser atribuïts als seus autors i no a tot el poble. De 3 morts israelians innocents ells han respost amb la mort de més de 200 palestins innocents, una resposta brutal, il·legal i genocida que cal que paguin davant de la justícia internacional, i a aquells països que com els Estats Units els hi donen suport militar i econòmic i no condemnen aquesta mena de crims.  

També volem expressar la nostra condemna de la direcció de Hamàs per ser del tot hipòcrita, ja que dispara coets contra Israel, que no són més que pessigolles fetes a un elefant, i per altra banda forma part dels mercenaris que junt amb instructors d’Israel ataquen, agredeixen i cometen actes de terrorisme contra el poble sirià, que sempre ha estat a favor de la causa palestina, i no s’ha agenollat davant dels interessos israelians, com si han fet els països del Golf.

Junt amb altres entitats ciutadanes i del moviment solidari amb Palestina demanem: el trencament immediat de les relacions de “complicitat” amb el govern, empreses i universitats israelianes que es beneficien del sistema d’apartheid, i fem una aposta real i decidida pel Drets Humans i el Dret Internacional. Només així serà possible aturar l’ocupació i la violència exercida sobre els palestins i palestí.

Víctor Montañés Borràs

Prou complicitat amb Israel
comentaris