25.05.2020 |
Territoris.cat

Puigdemont presidirà aquest dissabte l'arribada del nou tren de la línia Lleida-La Pobla

Aquest és el primer dels dos nous vehicles que permetran donar un impuls a la línia, que triplicarà les freqüències actuals i guanyarà velocitat comercial i comoditat per als passatgers

El president va rebre fa uns dies a l'alcalde d'Artesa de Lleida
El president va rebre fa uns dies a l'alcalde d'Artesa de Lleida
Puigdemont presidirà aquest dissabte l'arribada del nou tren de la línia Lleida-La Pobla

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presidirà aquest dissabte, 16 de gener, l’arribada del nou tren de la línia Lleida-La Pobla en un acte que se celebrarà a les 12 del migdia als antics tallers de Renfe, al Pla de Vilanoveta, a Lleida.

Aquest és el primer dels dos nous vehicles que han de servir per donar impuls a la línia, triplicar les freqüències actuals, guanyar velocitat comercial i comoditat per als passatgers. 

Després de la descàrrega del tren sobre les vies, hi haurà parlaments institucionals dels alcaldes de La Pobla de Segur i de Lleida, Lluís Bellera i Àngel Ros, respectivament; del conseller Rull i del president de la Generalitat.

La línia Lleida-La Pobla de Segur inclou tant el servei de tren entre aquestes dues poblacions com el servei turístic del Tren dels Llacs. Després del traspàs de la línia, l’any 2005, Adif es va ocupar de la regulació del trànsit, l’atenció al client i la venda de bitllets a l’estació de Balaguer i Renfe Operadora de l’operació de la línia. El mes de gener de 2015, FGC va assumir les tasques de manteniment de les infraestructures i quan entrin en servei els nous trens, que està previst que comencin el servei comercial la primavera d’enguany, assumirà també les tasques operatives.

A l’acte també seran presents el conseller de Cultura, Santi Vila; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; els delegats del Govern a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Farré i Albert Alins, respectivament, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, entre altres personalitats.

Les noves unitats de tren, construïdes a Suïssa, i que han suposat una inversió de 9,4 milions d’euros, funcionaran les pròximes setmanes en període de proves.

Puigdemont presidirà aquest dissabte l'arribada del nou tren de la línia Lleida-La Pobla
comentaris