Robert Garcia roda el tràiler del llargmetratge "Nosferatu: El Origen"

El projecte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge desenvolupada amb èxit durant els mesos de juliol i agost mitjançant la plataforma Verkami. 

L'equip supervisa la presa d'una seqüència del tràiler de Nosferatu: El Origen.
photo_camera L'equip supervisa la presa d'una seqüència del tràiler de Nosferatu: El Origen.

El cineasta mollerussenc Robert Garcia ha dut a terme aquest cap de setmana la primera fase del seu projecte Nosferatu: El Origen, que ha consistit en l'enregistrament del tràiler promocional. En la gravació, que s'ha dut a terme en el Castell de les Sitges de Florejacs, hi han participat una trentena de figurants, alguns dels quals han estat mecenes del projecte.

El projecte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge desenvolupada amb èxit durant els mesos de juliol i agost mitjançant la plataforma Verkami, amb la qual s'han finançat els 1500€ corresponents per a les despeses del lloguer del material tècnic, dietes, desplaçaments i les recompenses pels mecenes. Garcia comenta que ha estat dur aconseguir els diners per poder rodar el teaser però que finalment es va assolir la fita amb èxit. A més, a banda dels mecenes, remarca la participació activa dels veïns de Florejacs i el suport logístic dels ajuntaments de Torrefeta i Florejacs i de Guissona.

L'equip de producció està format per la productora musical barcelonina Tengo un pasajero producciones i per la mollerussenca Plandora Continguts. Pel que fa a l'equip tècnic, el compon unes onze persones dels quals hi ha un director de fotografia, tècnics d'il·luminació i de so, script, making of i maquillatge, entre altres. Els actors i figurants són aficionats a la interpretació que provenen dels nuclis on s'ha fet el rodatge, a banda de Yasmin Taysir i el mateix Garcia en els papers de protagonistes principals masculí i femení.

Dins la producció, destaca especialment el maquillatge, element important en la caracterització dels personatges. El protagonista de la història és en Max, un nen de 12 anys (interpretat pel jove Dídac Moya) maltractat per la seva àvia que el tanca en una cova sense donar-li aliment; això fa que Max hagi de nodrir-se de la sang de les rates. El contagi de la ràbia el converteix en un vampir, als ulls de la societat rural del segle XVIII, que tendia a catalogar així els infectats de malalties desconegudes.

Garcia va estar gairebé dos anys i mig investigant profundament sobre el tema i treballant en la redacció del guió. Des del primer moment volia fugir del cinema de vampirs que s'ha fet últimament, centrant-me a adoptar una postura més realista i recuperar l'autenticitat del tema.

Un cop editat el teaser promocional, el mateix serà difós al públic i projectat en festivals i fòrums cinematogràfics a la recerca de recursos per a fer realitat el llargmetratge. La primera cita serà al Festival de Cinema de Sitges, el proper mes d'octubre.

comentaris