24.10.2021 |
Territoris.cat

El Sam Sam Festival arriba a Lleida de la mà dels estudiants de 3r grau d'Educació Social de la UdL

Sam Sam Festival Lleida 2015 són tres jornades d'actes socioculturals de caràcter solidari i se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de maig. 

 

 

Sam Sam Lleida Portada
Sam Sam Lleida Portada
El Sam Sam Festival arriba a Lleida de la mà dels estudiants de 3r grau d'Educació Social de la UdL

Aquest dijous dia 14, tota la maquinària ja és a punt per fer vibrar el campus de Cappont de la UdL, que a partir de les 21 h serà l'escenari escollit per al Sam Sam Festival Lleida 2015 amb les actuacions de Möndo Loco (acústic), Sherpah, Doctor Prats, D'Callaos Oficial i el Son de la Chama. 
Divendres 15 a les 22 h a la sala Cotton amb les actuacions d'Aleksis&Hurt (Showcase), Ghetto Youth, Tremendosrap, Green Valley, Rapsusklei i N’Crudo (Masiva Lulla, Collette & Dj Mr.Manley).
Finalment dissabte 16, la Sala Manolita acollirà el festival, amb les actuacions a partir de les 19,30 h de Blue Rain, The Chronickles, Orígens i Koers. Aquest serà el segon any que es realitza a Lleida.

L'ONG Amics d'en Ferran fa 8 anys que l'organitzen a Terrassa. A la capital del Segrià es presenta de la mà dels estudiants de tercer del Grau en Educació Social de la UdL. 

Tots els grups que actuen ho fan de forma solidària i els fons recaptats de les entrades, de la venda de les samarretes o del merchandising, s'envien integrament al projecte educatiu que realitza Ferran Sans al barri de Sam Sam de Dakar. 

Història de Ferran Sans:
A l'octubre de 1990 , Ferran Sans, professor del col·legi Joan XXIII va marxar a les terres africanes del Senegal a prestar la seva ajuda, donat que a la ciutat de Terrassa havia finalitzat tots els projectes que va iniciar: Crear una escola pública i donar suport a les famílies de la ciutat després de la riuada del 1962.

S'instal·la al barri de Sam Sam 3 a la perifèria de la ciutat de Dakar. Aquest barri és humil i té una infinitat de necessitats a cobrir.
Durant aquests més 20 anys Amics d'en Ferran realitzen accions culturals i educatives a la ciutat de Terrassa i Barcelona per tal de difondre el projecte de Ferran i recaptar donatius solidaris que ajudin a finançar-lo. 

El projecte de Ferran a Sam Sam treballa en els següents eixos:

  1. L'alfabetització dels membres d'aquesta comunitat en la seva llengua materna, ensenyament, educació i estimulació de la promoció cultural, sanitària i econòmica per al progrés del barri i la ciutat.
  2. Impulsar l'educació de nens i dones al barri de Sam Sam. L'Escola de Kalasans Es va obrir el 1996 amb 40 alumnes i avui conta amb 327 nens.
  3. Finançament de microprojectes per fomentar el desenvolupament individual.
  4. Finançament de microcrèdits generadors d'autonomia econòmica domèstica, autogestió i producció cooperativista per a sortir de la pobresa.


 

El Sam Sam Festival arriba a Lleida de la mà dels estudiants de 3r grau d'Educació Social de la UdL
comentaris