06.07.2022 |
Territoris.cat

Saó de Ponent tanca el cicle de Contes a la vora del foc a Cal Sinén

Teatre de Butxaca ha fet una nova aposta en els actes de commemoració del trentè aniversari, organitzant un cicle els diumenges en l'entorn de l'Estany d'Ivars i Vila-sana 

Contes a la bora del Foc 1
Contes a la bora del Foc 1
Saó de Ponent tanca el cicle de Contes a la vora del foc a Cal Sinén

Aquest diumenge, la darrera jornada de Contes a la vora del foc, a Cal Sinén, va tenir un autèntic overbooking, donat que no es va poder atendre a totes les inscripcions que es van demanar a l'organització. Aquesta iniciativa que formava part de la programació del projecte Mollerussa Saó de Ponent, en commemoració dels trenta anys de la Companyia Teatre de Butxaca, s'ha dut a terme tots els diumenges de maig.

En l'espai d'interpretació de l'antiga masia de Cal Sinén, Carles Crepo, ha explicat en les matinals del mes del maig, diferents rondalles de l'autor urgellenc Valeri Serra i Boldú, natural de Castellserà i que va ser un estudiós del folklore català, gràcies a la seva recerca i publicacions avui podem gaudir de rondalles centenàries de la cultura catalana.

Des de Teatre de Butxaca, han volgut destacar que donar a conèixer la cultura popular de les Terres de Ponent és un pas important per fer saó entre les noves generacions, hi ha moltes persones que han participat de la nostra cultura popular en diferents àmbits i que gràcies a d'ells podem mantenir-la viva.

L'espai de Cal Sinén, ubicat a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, ha fet possible que les rondalles siguin molt més properes a la canalla i als pares assistents.

Saó de Ponent tanca el cicle de Contes a la vora del foc a Cal Sinén
comentaris