La segona edició de la Ruta de la Boira supera totes les expectatives

La proposta esportiva i turística es complementa amb la Fira de la Lifara, que ha reunit una cinquantena de productors locals d’articles de gastronomia i complements

 

Els participants arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
photo_camera Els participants arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Ruta de la Boira Fira Lifara 5La segona edició de la Ruta de la Boira ha superat totes les expectatives, donat que l’organització va haver de tancar les inscripcions, a principis de setmana, en superar els quatre-cents participants. La jornada turística i de lleure va donar el tret de sortida a les 9 del matí des del municipi de Vila-sana. Els participants van poder triar Ruta de la Boira Fira Lifara 2entre un recorregut de 10 o de 22 quilòmetres, que discorrien pels camins de Vila-sana, Vallverd i Ivars d’Urgell, tot vorejant l’Estany. En el Parc Natural, concretament en el Centre d’Interpretació de Cal Sinén els esperava un primer avituallament.

La novetat destacada de la ruta va ser, totalment solidaria, a favor de la compra d’un nou exemplar de cavall de la Camarga, que Ruta de la Boira Fira Lifara 1acompanyarà als que actualment es troben en el canyissar de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, per aquest motiu els participants van donar un euro de la seva inscripció.

La proposta està organitzada per la Boira Turística de Ponent i Boira Bike en col·laboració amb la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, lAjuntament de Vila-sana, el Consorci de l’Estany d'Ivars i Vila-sana, el Castell del Remei i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, entre altres productors i artesans de Ponent.

Ruta de la Boira Fira Lifara 7Fons de l’organització van destacar que un gran percentatge de participants procedien d’altres demarcacions, atrets per les característiques de la convocatòria, que combina esport, lleure, turisme i gastronomia. En aquest sentit, els participants, en acabar el recorregut, els esperava en el pavelló poliesportiu de Vila-sana, una cassola de tros, i els productes d'una cinquantena d’expositors que participaven en la Fira de la Lifara.

Aquest certamen presentava articles de gastronomia i de complements elaborats en la demarcació de Lleida, que es va poder visitar durant tot el dia. A la tarda es van organitzar tallers adreçats a nens entre 4 i 12 anys sobre decoració de galetes, mondongo i reciclatge.

Comentaris