La farmàcia d'Olga Casañas incorpora el sistema personalitzat de dosificació de medicaments

La farmàcia d’Olga Casañas Torres ha incorporat un sistema personalitzat de dosificació de medicaments que prepara la medicació setmanal en bosses classificades per dies i horaris; així s’eviten les confusions i intoxicacions per error.

L'equip d'Olga Casañas comprova la preparació de les dosificacions
photo_camera L'equip d'Olga Casañas comprova la preparació de les dosificacions

REPORTATGE,

Farmàcia Olga CasañasEl sector farmacèutic fa la sensació que, al marge del desenvolupament de nous fàrmacs, de les receptes electròniques o d’altres serveis que provenen de la sanitat o de les administracions, no ha evolucionat respecte de les prestacions que ofereix a l’usuari.

Sí que és veritat que l’apotecari, encara que continua preparant les seves fórmules magistrals en la rebotiga, no ho fa en la mateixa mesura que anys enrere, i la bioquímica i la biologia molecular han convertit la farmàcia en una indústria que ha millorat la qualitat de vida i la longevitat de les persones. I encara que la indústria ha substituït les fórmules remeieres per altres de sintètiques, les rebotigues s’han transformat de laboratoris a centres de tecnologia. Aquesta deriva l’usuari tan sols la percep des del vessant de servei i funcionalitat.

En realitat, les farmàcies s’han vist obligades a adaptar la tecnologia al servei diari, amb la voluntat de garantir l’eficàcia i la seguretat, i en aquest sentit al Pla d’Urgell tenim un clar exemple d’aquesta aposta pels nous equipaments farmacèutics. Enriqueta Torres i la seva filla Olga van ser visionàries l’any 2010 en instal·lar el primer robot de magatzem i lliurament de medicaments: des de la recepta la màquina servia directament el medicament amb una gran rapidesa.

-    Ajuda els familiars i els cuidadors dels pacients.
-     Fa possible que persones soles o dependents disposin de la dosificació diària i horària.
-    Permet fer el seguiment farmacològic i evitar les possibles interaccions i duplicitats.

Aquesta aposta tecnològica de funcionalitat l’ha continuat l’Olga Casañas Torres, i amb la mateixa voluntat d’innovació acaba d’incorporar un sistema personalitzat de dosificació de medicaments (SPD). Aquest aparell permet preparar les dosis diàries i horàries, principalment per a les persones polimedicades, la qual cosa garanteix la seguretat i eficàcia en els tractaments.

Preparació de les dosificacionsFins ara els centres sanitaris, residències geriàtriques o familiars de persones polimedicades havien de preparar les medicacions manualment, seguint el criteri de receptes i extraient els medicaments dels envasos d’origen, fet que suposava un risc d’errors i una major dedicació. 

L’SPD es diferencia d’altres equipaments d’aquestes característiques en el fet que els medicaments, al marge de la personalització, se serveixen en un blíster continu, en el qual es troba cada una de les Preparació de les dosificacions blisterspreses del pacient, i en cada presa es pot veure la tipologia del medicament, l’horari i fins i tot els colors de cada unitat. Aquest seguit de dades faciliten la seguretat i el control del tractament per als cuidadors o familiars dels malats o persones amb dependència.

Podríem dir que la Farmàcia Olga Casañas ofereix preparar setmanalment un pastiller personalitzat amb tota la medicació classificada per dies i preses. Això significa oblidar les receptes, les caixes, les unitats, amb un exhaustiu control del tractament, i evitar tenir medicaments caducats i guardats en llocs inadequats.

Comentaris