Tenim dos cervells, un al cap i un altre a la panxa

Jordi Segura és osteòpata, expert en psicoimmunoteràpia.
photo_camera Jordi Segura és osteòpata, expert en psicoimmunoteràpia.

ENTREVISTA

Amb una afirmació com que tenim un cervell a l'intestí, poden passar dues coses: que l'escepticisme et superi o que la curiositat i l'interès et facin aprofundir en el tema; i la veritat és que a un servidor el va poder el segon cas. Una lectura d'una ponència de Jordi Segura em va provocar una enorme curiositat, més que res per conèixer quina relació podia tenir la nostra panxa amb el raciocini que atribuïm al cervell.

El dia que vaig seure davant del psicoimmunoterapeuta, es van esvair la gran majoria dels meus dubtes. Pel que fa a la resta, els que quedaven pendents, era qüestió de posar en pràctica alguna de les recomanacions que em va fer l’entrevistat. La veritat és que Jordi Segura parlava amb coneixement de causa i amb el convenciment de la seua gran experiència, que desgranava amb les seues explicacions.

Una lectura d'una ponència de Jordi Segura em va provocar una enorme curiositat, més que res per conèixer quina relació podia tenir la nostra panxa amb el raciocini que atribuïm al cervell

No van caldre gaires preguntes. Suposo que, d'una banda, perquè l’entrevistat es va adonar que l'entrevistador havia fet els deures, ja  que s’havia documentat adequadament, però no per aprofundir en un tema que ell considerava transcendental des del punt de vista de la salut i que podia aportar a la qualitat de vida de les persones.

En primer lloc, va fer una introducció per posar-me en situació i conèixer la magnitud de la tragèdia de no tenir cura de la nostra salut intestinal, ja que, segons estudis recents, el càncer de còlon afectarà un de cada 20 homes i una de cada 30 dones en els pròxims anys, per la qual cosa seria important netejar el budell un cop l'any, per tal d'evitar intoxicacions i com a mesura preventiva d'aquesta malaltia.

Jordi Segura és osteòpata, expert en psicoimmunoteràpia.Tot seguit, entrava de ple en la seua afirmació del perquè es considera la panxa com un cervell, ja que les funcions intestinals tenen una gran rellevància en la resposta del cos i la salut.

segons estudis recents, el càncer de còlon afectarà un de cada 20 homes i una de cada 30 dones en els pròxims anys

Jordi Segura continuava assegurant que, per aquest motiu, la salut del budell o intestí és cabdal per a l'equilibri emocional, atès que el budell segrega el 90% de la serotonina que necessita el nostre cos. La serotonina és l'hormona del benestar i la felicitat, que actua com a neurotransmissor repartint informació a diferents nivells. Només un 10% de la serotonina se segrega al cervell. De fet, la serotonina ens fa sentir més optimistes i contents, allunya l'estrès i l'ansietat i alleugera les contractures.

Si les parets de l'intestí estan plenes, ocupades i recobertes per una capa encartonada de femta antiga que no es desenganxa amb facilitat, l'intestí es torna incompetent i baixen els nivells de serotonina. Per tant, tenim persones decaigudes perquè el seu budell està massa ple i està intoxicant la resta del cos i, a més, no pot produir serotonina.

El psicoimmunoterapeuta explica que cal netejar el budell un cop l'any perquè no es torni incompetent i pugui generar la serotonina necessària per a la bona salut emocional de les persones. A més, la serotonina fa altres funcions: ajuda a mantenir els dipòsits de minerals, regula la massa òssia i evita l'osteoporosi, ajuda a la regeneració hepàtica i a la divisió cel·lular, ajuda a mantenir la mateixa funció intestinal, evita que es facin coàguls de sang i, per tant, AVC i estimula la producció de llet materna.

la serotonina ens fa sentir més optimistes i contents, allunya l'estrès i l'ansietat i alleugera les contractures

La neteja del budell no és res més que el que ja feien els egipcis fa més de 3.500 anys. O, sense anar més lluny, els nostres avis, que es posaven lavatives per millorar la febre i els trastorns intestinals. El que estaven fent era netejar el cos de toxines.

A la pregunta del perquè de tanta malaltia del còlon, Segura explicava que el nostre budell està brut (podem acumular fins a 1 quilo de femta al còlon) i les toxines traspassen a la sang. Una de les raons és per l'excés de femta al budell, que fa que s'intoxiqui. L'explicació és clara: una de les principals funcions de l'intestí gros és reabsorbir aigua. Aquesta aigua passa per uns filtres o depuradores abans de tornar al nostre organisme. Com més bruts estan aquests filtres, més toxines arrossegarem. Aquestes toxines arribaran al fetge, que se saturarà de toxines i no les podrà eliminar totes. El que farà aleshores és enviar-les a la resta del cos. Per tant, si les parets de l'intestí estan plenes i recobertes per una capa encartonada de femta antiga, ens intoxiquem.

Jordi Segura és el director del centre Kine de Lleida, des del qual, amb la hidroteràpia de còlon, es pot obtenir una orientació diagnòstica de la salut intestinal de la persona, amb la qual es pot aconseguir una millora substancial de la salut i de la qualitat de vida.

 

Comentaris