Tot a punt per la cita obligada amb la música, l'electrònica avançada i la creativitat digital de Sónar

Més de 280 propostes, entre concerts, sessions de dj, tech xous, conferències, estrenes d'obres realitat virtual, presentacions de projectes tecnològics i activitats de formació i networking, es presentaran els propers 16, 17 i 18 de juny a Barcelona en el marc del festival Sónar

Concerts en el recinte de Gran Via de Sónar Nit
photo_camera Concerts en el recinte de Gran Via de Sónar Nit

El festival Sónar calenta motors de la nova edició en la que presenta més de 130 actuacions, entre elles les estrenes de Jean-Michel Jarre, James Blake, Anohni, New Order, Santigold, Flume, Kaytranada, Four Tet, El Guincho, Nen d'Elx + Els Voluble, Laurent Garnier i James Rhodes, entre molts uns altres.

En aquest enllaç trobaràs tota la programació del festival Sónar

Una convocatòria en la que no és pot prescindir de Sónar+D, el Congrés Internacional de Cultura Digital i Tecnologies Creatives, inaugurat en aquesta ocasió per Brian Eno i amb més de 150 activitats.

En aquest enllaç trobaràs tota la programació del festival Sónar+D

Artistes, professionals, creatius i públic procedent de més de 100 països situen de nou a Barcelona com a capital mundial de la música avançada i la cultura digital.

En aquest enllaç trobaras un tast dels artistes que participaran en l'edició 2016 de Sónar, així com els vídeos

Que cal destacar de Sónar 2016?

Jean Michelle jarreL'estrena mundial del nou i espectacular xou de Jean-Michel Jarre i el primer concert a Europa de Anohni –presentant el seu nou àlbum “Hopelessness” al costat de Oneohtrix Point Never i Hudson Mohawke, així com James Blake, Santigold, Kaytranada, Flume, New Order, Kode9, Boys Noize i Yung Llegeixin, tots ells presentant nous àlbums.

Un any més, Sónar proposa una radiografia de l'estat de l'escena de la música electrònica i d'avantguarda a Espanya, amb la inclusió de desenes d'artistes nacionals a la seva programació. Destaquen les estrenes en exclusiva dels nous xous del Guincho, Nen d'Elx + Els Voluble, bRUNA & Wooky (amb els visuals d'Alba G. Corral) i The Spanish Dub Invasion feat. Mad Professor, a més de les actuacions de Strand, Awwz, Caut o Baelish, i els dj sets de John Talabot, Paco Osuna, Coyu, Alizzz, Noaipre i el duo Zero & Chelis, entre molts uns altres.

James RhodesEntre les més de 130 actuacions de Sónar 2016, destaquen també tres xous queconnecten la música clàssica amb els corrents més actuals: John Luther Adams, presentant en L’Auditori Become Ocean, peça guanyadora d'un Pulitzar; el trio neoyorkino Dawn Of Midi, amb un so absolutament personal que parteix de la tradició minimalista; i, per descomptat, el carismàtic pianista britànic James Rhodes, que tocarà peces de Bach, Rachmaninov i Chopin i explicarà com la música clàssica va salvar la seva vida.

Comentaris