25.07.2021 |
Territoris.cat

El tràiler d’“Incerta glòria”, en exclusiva i en primícia, a TV3 i Catalunya Ràdio

Avui i demà, el “TN vespre” i “Divendres” de TV3 i el “Catalunya vespre” de Catalunya Ràdio oferiran, en exclusiva i com a primícia, el tràiler de l’adaptació cinematogràfica, produïda per Massa d’Or Produccions i TV3, de la gran novel·la sobre la Guerra Civil, “Incerta glòria” de Joan Sales. Dirigida per Agustí Villaronga, amb guió de Villaronga i de Coral Cruz i produïda per Isona Passola, té com a protagonistes Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí.“Incerta glòria” s’estrenarà el 17 de març als cinemes.

incerta gloria
“Incerta glòria”, basada en la novel·la homònima de Joan Sales, relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil.
El tràiler d’“Incerta glòria”, en exclusiva i en primícia, a TV3 i Catalunya Ràdio

El “TN vespre” de TV3 i el “Catalunya vespre” de Catalunya Ràdio oferiran, aquesta nit, el primer tast del tràiler de l’adaptació cinematogràfica d’“Incerta glòria”. Demà, en el programa “Divendres” es podrà veure sencer i tot seguit quedarà allotjat a tv3.cat. Així, els espectadors de TV3 podran començar a entreveure la història passional de la Carlana (Núria Prims), el Lluís (Marcel Borràs), el Soleràs (Oriol Pla) i la Trini (Bruna Cusí), dirigida pel director de “Pa negre”. incerta gloria3

“Incerta glòria”, basada en la novel·la homònima de Joan Sales, relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. És una pel·lícula de guerra en què pràcticament no es dispara ni un tret. La profunditat psicològica dels personatges, la visió del conflicte des d'una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes fan pensar en una producció per al gran públic.

Joan Sales, no tan sols és un dels grans escriptors de la literatura catalana, sinó que també va ser un dels màxims propulsors de la llengua. Coneixedor de la guerra, va acabat destinat als fronts de Madrid, Aragó i Catalunya, l’any 1954 es va embarcar en l’aventura d’escriure “d’allò que sap”. El resultat va ser “Incerta glòria”, considerada la gran novel·la de la Guerra Civil, i que parla dels que no surten als llibres d’història, dels perdedors que no sols cauen en la guerra. Traduïda al francès, l’alemany, el neerlandès i l’anglès, “TheEconomist” l’ha considerada una de les deu millors novel·les de ficció.

incerta gloria1“Incerta glòria” és una producció de Massa d’Or Produccions i TV3 amb la participació de TVE, Movistar + i Aragó TV amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’ICAA i la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les illes Balears, la Diputación Provincial de Zaragoza, la Diputación Provincial de Huesca i la Diputación General de Aragón i amb la producció associada d’UrrestiProducciones.

tv3.cat/coproduccions

Font: Departament de Premsa de la CCMA

El tràiler d’“Incerta glòria”, en exclusiva i en primícia, a TV3 i Catalunya Ràdio