27.05.2022 |
Territoris.cat

Vi per Vida espera reunir 500 participants en el segon Tast Solidari a Mollerussa

Amb la voluntat de poder arribar a més públic, en aquesta edició es podran adquirir els tiquets en dotze establiments de l'Associació Mollerussa Comercial, que s'han implicat en la iniciativa.

Àlex Català, Raquel Batlle, Marc Solsona, Xavier Ayala i Xavier Agell.
Àlex Català, Raquel Batlle, Marc Solsona, Xavier Ayala i Xavier Agell.
Vi per Vida espera reunir 500 participants en el segon Tast Solidari a Mollerussa

Primer Tast Solidari de Vi per Vida a Mollerussa.El pròxim 23 de maig el projecte Vi per Vida, que lidera el sommelier mollerussenc Xavier Ayala, espera reunir 500 participants, en la segona edició del Tast Solidari, que tindrà lloc en el Pavelló Firal a les sis de la tarda. Una iniciativa que Ayala va impulsar amb l'objectiu de recaptar fons per destinar-los a la investigació de la metàstasi.

La convocatòria es va presentar aquest dimarts, en el decurs d'un acte en el qual hi van participar l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, el sommelier Xavi Ayala, el coordinador de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Xavier Agell, i la investigadora de l’IRB Barcelona, Raquel Batlle.

La segona edició del Tast Solidari Vi per Vida presenta com a novetats el canvi en l’horari, ja que tindrà lloc a les sis de la tarda en lloc del migdia com en el primer any, i comptarà amb la implicació de 12 establiments de Mollerussa Comercial per fer la venda d’entrades, que suposen un donatiu de 5 euros. L’objectiu és arribar a més públic i fer més fàcil l’organització, segons Ayala, el qual ha explicat que també es podran adquirir els tiquets a través de la web especialitzada www.enotiket.com.

Xavier Ayala condueix el Tast Vi per Vida a Mollerussa.El públic participarà en un tast conduit pel mateix Ayala a través de sis vins, tres dels quals seran de la DO Costers del Segre mentre que els altres tres seran seleccionats entre altres denominacions d’origen de les 11 que hi ha Catalunya. La voluntat és aprofitar el tast per donar a conèixer altres vins fets al país, segons ha dit Ayala, que s’ha mostrat molt satisfet de la resposta obtinguda l’any passat amb els dos tastos solidaris que es van fer, a Mollerussa i a Calella, i que van permetre recaptar 3.800 euros que van ser donats a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) per projectes d’investigació en metàstasis. En aquest sentit, Ayala ha explicat que per al 2015 hi ha previst, a banda dels dos que es faran a Mollerussa i a Calella, un altre tast solidari el proper cap de setmana en un format més reduït i en un marc més especialitzat com és ViGralla, la Mostra de Vins i Caves del Baix Penedès, que tindrà lloc a Llorenç del Penedès.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha mostrat el seu suport a la segona edició de la iniciativa que escenifica que un any després tornen a coincidir les mateixes sinergies en un projecte que té un impacte en el territori i també una finalitat solidaria i que enguany compta també amb la implicació del teixit comercial de la ciutat, una iniciativa que visualitza l’ànima solidària de Mollerussa.

un any després tornen a coincidir les mateixes sinergies en un projecte que té un impacte en el territori i també una finalitat solidaria i que enguany compta també amb la implicació del teixit comercial de la ciutat

La investigadora de l’IRB Barcelona, Raquel Batlle, per la seva banda, ha indicat que la recerca necessita emprenedors com Xavier Ayala que ens dóna l’oportunitat de conscienciar a la gent de la tasca que es fa des del laboratori amb un treball multidisciplinari que requereix molts diners per tirar endavant els 45 projectes d’investigació que es duen a terme actualment des de l’IRB Barcelona a través de 5 grups especialitzats. Batlle també s’ha mostrat partidària de promoure la filantropia a Catalunya, tal com es fa en altres països, com una eina per complementar el finançament dels projectes de recerca.

ens dóna l’oportunitat de conscienciar a la gent de la tasca que es fa des del laboratori

La Generalitat també ha mostrat el seu suport a través del coordinador general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Xavier Agell, el qual ha indicat que s’han fet seu el projecte Vi per Vida, que ha qualificat de resistent i sensible en la seva promoció de la solidaritat per ajudar en la investigació. Per la seva part, el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, ha agraït la possibilitat de col·laborar en la iniciativa, que va tenir una resposta immediata dels comerços associats disposats a ajudar i participar-hi.

Vi per Vida espera reunir 500 participants en el segon Tast Solidari a Mollerussa
comentaris