29.11.2020 |
Territoris.cat

L'estació Porté Puymorens estrena una temporada il·lusionant

Un nou telecadira de 4 places garanteix l'accés dels esquiadors al complex hivernal de forma ràpida i àgil i sense necessitat que els usuaris hagin de pujar al pàrquing de la Vignole, guanyant temps i comoditat.

Porté Puymorens
Porté Puymorens
L'estació Porté Puymorens estrena una temporada il·lusionant

L'estació d'esquí de Porté Puymorens estrena temporada aquest cap de setmana, il·lusionats com mai. Aquest divendres, 19 de desembre inauguració especial a 15 euros el forfet per tal de conèixer i gaudir de les novetats d'aquest curs. Dissabte, dia 20 de desembre, arrancarà la temporada de forma oficial. S'han fet moltes millores i canvis, amb inversions destacades com el nou telecadira de l'Estagnol o arranjaments menors com el condicionament de les oficines, per exemple. També s'han obert nous serveis, com la terrassa solàrium a Porté 1600 o l'espai lúdic (Igloo Porty) pels més petits, a tocar de la recuperada pista dels Soldats.

L'estació obrirà aquest cap de setmana amb 12 pistes, que permet oferir esquí en bona part dels sectors de l'estació, amb el 80% de neu natural.

Telecadira de 4 places a l'Estagnol

El nou telecadira de 4 places garanteix l'accés dels esquiadors al complex hivernal de forma ràpida i àgil i sense necessitat que els usuaris hagin de pujar al pàrquing de la Vignole, guanyant temps i comoditat. El nou telecadira dóna més i millors garanties d'accés a les pistes de l'estació. Només cal recordar que, en algunes ocasions, l'acumulació de la neu fa difícil la circulació viària en els últims quilòmetres de la carretera, des del nucli de Porté al coll de Puymorens.

El nou telecadira de l'Estagnol és de 4 places i portarà els esquiadors des dels 1600 als 2050 metres superant un desnivell de més de 400 metres. El giny disposa de cinta d'embarcament.

Mirador de Fontfrède

La segona de les inversions destacades d'aquesta temporada ha estat el mirador obert, sense sostre, instal·lat a la zona de Fontfrède. L'estructura disposa de baranes enreixades d'1,40 metres d'altura i està subjectada amb dos gabions de dues tones de pes a banda i banda, suspès a uns 300 metres d'alçada. El disseny del mirador és una passarel·la estreta, de poc més d'un metre d'amplada, que sobresurt de la muntanya uns 4 metres. La base d'aquest pas és de planxa metàl·lica perforada i això fa que augmenti la sensació de vertigen. Les vistes sobre l'estació des d'aquest punt són espectaculars ja que dóna una visió global de la part alta de l'estació de Porté-Puymorens, des de la Mine fins a la Vignole. A més, aquest mirador quedarà instal·lat permanentment a la zona amb la qual cosa es converteix en un atractiu més pels visitants durant tot l'any.

El projecte ha estat redactat per una oficina d'enginyeria especialitzada en aquest tipus d'estructures que treballa a l'àrea de Chamonix Mont blanc, on ha dirigit diferents obres d'aquestes característiques.

L'estació Porté Puymorens estrena una temporada il·lusionant
comentaris