El ministre Luis Planas inaugurarà avui la Fira Agrària de Sant Miquel i el Saló Eurofruit

Temes com la sequera, les plagues, les ajudes al cereal, la lluita contra les males herbes, la producció agrària sostenible, la digitalització del camp o la IA centraran les jornades tècniques
Foto archivo Sant Miquel 2
photo_camera La fira acollirà enguany una gran diversitat d’activitats professionals - Foto: Fira de Lleida

Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, inaugurarà avui dijous, a les 18.05 h, la 69a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 38a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), manifestació firal que tindrà lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre al recinte de Fira de Lleida amb la presència de 288 expositors directes i una cinquantena d’activitats paral·leles. Posteriorment a l’acte inaugural, que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Pavelló 4, el ministre signarà el Llibre d'Honor de Fira de Lleida i portarà a terme la visita al recinte firal.

En aquesta edició una part important de l’àrea d’exposició i de les activitats tècniques se centrarà en la biotecnologia i les problemàtiques derivades de la sequera. L’àrea expositiva aplegarà 288 expositors directes procedents de l’Estat espanyol, França, Itàlia i EE.UU., amb una presència destacada de la maquinària agrícola, el reg, les energies renovables o l'agricultura de precisió, inclosos drons per a aplicació de fitosanitaris o minitractors elèctrics amb guiatge automatitzat i capacitat de visió artificial. Els tractors ocuparan un espai de 4.500 m2.

La fira acollirà enguany una gran diversitat d’activitats professionals, entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons en l’àmbit de l’agricultura de precisió i reunions professionals. Les jornades se centraran en continguts molt variats, però destaquen les iniciatives relacionades amb la problemàtica derivada de la sequera, com els “Aspectes pràctics per gestionar la sequera”, “Què hem après de la sequera 2023?”, “Sequera: reptes i futur en la gestió de l’aigua” o la “Gestió de reg en fruiters sota condicions d’escassetat hídrica”.

També es tractaran temàtiques d'actualitat a través de les jornades sobre la “Lluita alternativa de la mosca en fruiters i oliveres, les “Ajudes per als cerealistes, lluita contra les males herbes (amaranthus) i finançament”, la “Producció Agrària Sostenible a Catalunya ”, “La digitalització de l'activitat agrària: El Quadern integrat d'Explotació”, la “Intel·ligència Artificial, Robòtica i Drons per a l'Agricultura”, les “Tendències de futur en la producció i consum d'aliments o la titulada “Què hi ha de cert i què no a l'autoconsum fotovoltaic als habitatges i a les empreses?”.

Cal recordar que les obres del remodelació del Palau de Vidre han obligat a reestructurar els sectors de l’automoció i l’alimentació i que les activitats tècniques es desenvoluparan al Pavelló 4, concretament a la Sala Nord, a la Sala Sud, a l’espai Àgora BIT i en una sala apta per a 200 persones habilitada especialment per a l’ocasió.

També en el marc de la fira de dijous i divendres tindrà lloc la segona edició del Congrés BIT, trobada professional que enguany se centrarà en dos àmbits específics —la proteïna alternativa i les noves vies de valorització forestal— a través d’una dotzena de sessions plenàries i sessions paral·leles que tindran lloc a La Llotja de Lleida. El Congrés, certamen de referència en el sector de la Bioeconomia, la Innovació i la Tecnologia de Catalunya, inclourà també una zona expositiva, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb diverses empreses del món de la bioeconomia.

Comentaris