La robòtica i la innovació aplicada a la tecnologia són premiades en la 150 Fira de Sant Josep

Un total de deu màquines, de deu expositors, s’han presentat enguany en la 43a edició del Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera El braç de sembra presentat per la firma Tallers Ribacar ha rebut el premi Especial d'Innovació

Un braç de sembra muntat en una Virkar Dynamic, presentat per la firma Tallers Ribacar S.L. d’Igualada, ha estat el guanyador del Premi Especial d'Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l'Estat espanyol, que atorga la 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa, segons ha decidit el comitè tècnic del certamen. El premi, atorgat per Fira de Mollerussa, està dotat amb 1.600 euros i el lliurament d'una placa d'honor.

El Premi dels Enginyers Industrials d’Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.200 euros i placa d'honor, atorgat també pel Col·legi i Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Demarcació de Lleida, ha estat per a l’expositor Bosaf European Technology S.L. de Balaguer, que ha presentat un equip per a tractaments fitosanitaris i adob líquid d’alta precisió. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En aquesta categoria, el jurat ha atorgat també un Accèssit a la Maquinària Agrícola, dotat amb placa d’honor, a Agrotec Motor Tàrrega/Maquinària Agrícola Solsona per un vehicle agrícola que utilitza gas natural comprimit com a combustible en lloc de diesel. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finalment, el Premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.000 euros i placa d’honor, atorgat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Demarcació de Lleida, ha estat per a la firma Baltrons Maquinària Agrícola S.L. d’Alcarràs per un canvi robotitzat adaptable a tractors fruiters. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A la convocatòria d’enguany, la 43a edició d’aquests guardons, s’han presentat un total de deu màquines d’una desena d’expositors. El lliurament d’aquests premis es durà a terme aquest dissabte en el marc del Sopar de l’Expositor, acte que estarà presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Iniciat el 1980, aquest concurs té com a objecte reconèixer les novetats tècniques exposades en el certamen. L’any 2022 es va recuperar la convocatòria després que els anys 2020 i 2021 no es fes per la pandèmia.

Comentaris