La Borsa Interpirinenca de Cereals de la Fira de Sant Josep reuneix a més de 400 empresaris

El sector agroalimentari celebra que s’hagi recuperat aquesta jornada per primer cop des de la pandèmia

El Complex Resquitx de Golmés va collir aquest divendres la 20a Borsa Interpirinenca de Cereals, dins la 150 Fira de Sant Josep de Mollerussa. La jornada va servir com a punt de trobada pel sector del cereal i l'agroalimentació, i hi van participar més de 400 empresaris i empresàries, tant del mercat català i espanyol, com també d'altres provinents de França, Bèlgica, Holanda, Romania, Marroc o Ucraïna, entre d'altres.

Aquesta trobada empresarial no se celebrava des d'abans de la pandèmia de la COVID 19, per això el coordinador de la Borsa, Ramon Roset, es va mostrar molt satisfet:

"Després de tres anys d'aturada, hem reunit a més de 400 empresaris i això demostra que el sector tenia ganes de trobar-se i venir a Mollerussa".

A més, enguany la Borsa celebra el seu vintè aniversari: "Ens hem anat consolidant dins el sector i, majoritàriament, la gent que ve acaba repetint, hi ha persones que ja deu o quinze anys que venen a cada edició", va agrair Roset, el qual creu que l'èxit d'aquesta jornada està en "el tracte distès i sense pressions que oferim. És un espai on interactuar i parlar, on et pots reunir en un mateix matí amb totes les persones del sector que t'hauries de trobar al llarg d'un any".

Un sector que, malgrat tot, viu uns moments d'incertesa a causa de la guerra d'Ucraïna, la inflació i l'escalada dels preus de producció. Això ha creat un escenari que els presents han descrit com a "excessivament volàtil" i que dificulta fer previsions i plans de futur. En el cas de Catalunya i Aragó, un dels principals problemes amb els quals s'estan trobant és amb el descens de la demanda de cereal per alimentar l'indústria porcina, la qual ha reduït la seva producció a causa dels alts costos i de la reducció d'exportacions a mercats com el xinès o el rus.

Durant l'acte d'inauguració de la 150a Fira de Sant Josep, la consellera Natàlia Mas també va fer referència al retorn d'aquesta Borsa, fet que va qualificar com a positiu davant "d'un moment complex pel sector, sobretot per la situació d'Ucraïna, ja que, recordem, era d'on provenien el 60% de les importacions de blat de moro de Catalunya.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement