La Fira de Sant Josep recupera la Nit de l’Expositor amb més de 350 participants

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va presidir aquest sopar on es va fer entrega dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials
Els premiats de la 43a edició dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, celebrats en el marc de la Nit de l'Expositor de la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Esther Barta
photo_camera Els premiats de la 43a edició dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, celebrats en el marc de la Nit de l'Expositor de la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Esther Barta

El complex Resquitx de Golmés va acollir aquest dissabte a la nit la tradicional Nit de l'Expositor, a la qual hi van assistir més de 350 persones que aquests dies han estat formant part de la 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa. Aquesta edició de la Nit de l'Expositor, encapçalada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va ser la primera que es va celebrar des de l'inici de la pandèmia.

La vetllada també va servir com a escenari per a l'entrega de la 43a edició dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

En el seu parlament inaugural, l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell i president de Fira Mollerussa, Marc Solsona, es va mostrar molt satisfet per la recuperació d'aquest esdeveniment que no se celebrava des de l'any 2019. Solsona, també va voler agrair als expositors la seva col·laboració, sobretot "en aquest any en el qual hem complert 150 edicions i s'han produït molts canvis a la Fira", com, per exemple, la remodelació del recinte firal, que ha fet que alguns expositors hagin canviat la seva ubicació habitual. Tot i així, s’ha aconseguit augmentar el nombre d’expositors respecte l’any passat. Per acabar, el president de l'ens firal va emplaçar els presents a mantenir aquesta estreta relació entre la Fira i les empreses i institucions participants de cara l'edició vinent i que "la Fira de Sant Josep compleixi 150 anys més".

Nit de l'expositor en el marc de la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Fira de Mollerussa
La gala de la Nit de l'expositor en el marc de la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Fira de Mollerussa

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va rememorar que fa 150 anys "Mollerussa i el Pla d'Urgell es van obrir al món, gràcies a l'arribada del tren i també de l'aigua a través del Canal d'Urgell" i va destacar que la Fira de Sant Josep "és el símbol d'aquest progrés que ha viscut la comarca durant aquests 150 anys". Per això va donar les gràcies als expositors presents per haver format part d'aquest desenvolupament. Talarn també es va mostrar confiat que la Fira "continuarà sent el referent agrícola de Catalunya" i que això s'aconseguirà gràcies a la presència d'expositors i empresaris que vulguin continuar col·laborant amb el certamen.

Els guanyadors dels Premis de la Maquinària Agrícol,a Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

Tot seguit, es va fer entrega dels guardons de la 43a edició dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va fer entrega del Premi Especial d'Innovació, al Constructor/Expositor de Maquinària Agrícola o Ramadera de l'estat espanyol, atorgat per Fira de Mollerussa, a l'empresa Tallers Ribacar S.L. d'Igualada, per un braç de sembra muntat en una Virkar Dynamic.

El Premi dels Enginyers Industrials d'Innovació en Maquinària, atorgat pels Enginyers Industrials de Catalunya, de la Demarcació de Lleida, va ser per l'empresa Bosaf European Tecnology S.L. de Balaguer, per un equip per a tractaments fitosanitaris i adob líquid d'alta precisió. Va entregar aquest premi Xavier Argilés, vocal de l'associació dels Enginyers Industrials de Catalunya a la Demarcació de Lleida. En aquesta categoria, les empreses Agrotec Motor Tàrrega i Maquinària Agrícola Solsona, també van aconseguir un accèssit per un vehicle agrícola que utilitza gas natural comprimit com a combustible en lloc de dièsel. Van rebre el premi de la mà del president de Fira Mollerussa, Marc Solsona.

Finalment, Maria Teresa Voltes, secretària de la junta de govern del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals  de Catalunya  a Lleida, va fer entrega del Premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat per Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya de la demarcació de Lleida. L’empresa guanyadora va ser Baltrons Maquinària Agrícola S.L. d’Alcarràs, per un canvi robotitzat adaptable a tractors fruiters.

En acabar, els 350 assistents van poder gaudir d’un sopar de gala al mateix Complex Resquitx de Golmés.
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement