27.05.2022 |
Territoris.cat

La 25a Temporada de Teatre i Dansa de Tàrrega alça el teló el dissabte 5 d'octubre

tarrega2
'La tendresa', espectacle de Dagoll Damon i T de Teatre
La 25a Temporada de Teatre i Dansa de Tàrrega alça el teló el dissabte 5 d'octubre

Tàrrega celebra enguany les 25 edicions de la seva Temporada de Teatre i Dansa, una efemèride que evidencia l'estabilitat i la qualitat de la seva programació.

Amb un quart de segle a les esquenes, el Teatre Ateneu es prepara per alçar el teló i acollir un total de 9 estrenes i intèrprets reconeguts com Roger Coma, Mercè Arànega, Oriol Broggi o Toni Gomila.

La comèdia 'Lapònia' serà l'encarregada de donar el tret de sortida al cicle el dissabte 5 d'octubre. Ho farà de la mà de Coma, Meritxell Huertas, Meritxell Calvo i Manel Sans, un quartet interpretatiu que donarà vida a dos matrimonis que simbolitzen sengles models contraposats sobre com educar els fills.

La següent proposta arribarà el 26 d'octubre amb Dagoll Dagom i T de Teatre, i la seva coproducció 'La tendresa'. Es tracta de la versió catalana de l’aclamadíssima obra d’Alfredo Sanzol, comèdia romàntica d’aventures protagonitzada per tres dones que viatgen a una illa per no haver de tornar a veure cap home. 

Lapònia

El 9 de novembre arribarà el torn de la comèdia 'Shirley Valentine', de Willy Russell, una peça en favor de l’empoderament femení que no ha perdut ni una engruna de la seva força. El dia 30, per la seva banda, serà protagonitzat per la dansa. Pujarà a l'escenari del Teatre Ateneu la companyia La Mov i materialitzarà 'Terrenal', un espectacle basat en la relació entre la vida, l’amor, l’esperança i la mort sota els compassos musicals de W.A. Mozart i J. Sarnago.

El vessant social del cicle teatral targarí es revalida amb la participació del projecte InCursió Social de Juneda. Enguany, el diumenge 1 de desembre, presentaran al públic els resultats dels seus tallers teatrals.

Del 4 al 8, i de l'11 al 15 de desembre, Xavier Bobés, que escenificarà al Museu Tàrrega Urgell 'Cosas que se olvidan fácilmente',  un exercici sobre la memòria col·lectiva a partir d’un ric imaginari visual i sonor.

El famós director teatral Oriol Broggi, i el dramaturg Toni Gomila, són dos altres noms destacats de la temporada targarina. Ambdós uneixen forces a 'Rostoll cremat', una al·legoria sobre l'ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. La cita: el dissabte 18 de gener.

Shirley Valentine

La producció escènica dels Països Catalans ha estat un altre dels signes identificadors del cicle escènic targarí gràcies a la Xarxa Alcover. El dissabte 1 de febrer, Els Pirates Teatre duran 'Barbes de balena', biografia en clau musical de la doctora Dolors Aleu (1857 – 1913), la primera dona llicenciada en Medicina a l’Estat espanyol.

El colofó de la temporada el posaran el dissabte 15 de febrer els veterans Dagoll Dagom i el seu darrer musical de gran format, 'Maremar', basat en Pèricles, el príncep de Tir, una de les obres menys conegudes de Shakespeare. La música és de Lluís Llach, autor sempre atent a les problemàtiques socials i que aposta aquí per una banda sonora lluminosa d’arrel mediterrània.

A més de les 9 obres de la programació estable, Fundació La Xarxa portarà fins al 15 de març un total de 6 muntatges destinats al públic infantil

La 25a Temporada de Teatre i Dansa de Tàrrega alça el teló el dissabte 5 d'octubre
comentaris