Alguaire reclama enguany, més històries locals dels Països Catalans en el Premi Lladonosa

Lliurament del premi Josep Lladonosa a  Xavier Aguayo, guanyador del 2018
photo_camera Lliurament del premi Josep Lladonosa a Xavier Aguayo, guanyador del 2018

L'Ajuntament d'Alguaire culmina enguany tres dècades de la convocatòria del Premi Josep Lladonosa d'història local dels Països Catalans, un certamen que ha destapat un seguit de treballs, investigacions i recerques de temes diferents de gran interès, des de la investigació que va presentar Francesc Martí en l'edició de 1990, sota el títol de La torre de Santa Maria de Solsona: un poble desaparegut, passant per, El Pla contra la Muntanya. La crisi de la indústria tèxtil del pla i la colonització fabril de la muntanya (1874-1904), un treball de Carles Enrech, en l'edició del 2002. Fins a arribar a l'estudi de Xavier Aguayo, La immigració a la ciutat de Lleida durant el segle XX: el punt d'inflexió del franquisme. Estudi d'un impacte demogràfic i urbanístic sense precedents, guanyador de la darrera edició del 2018.

El Premi Josep Lladonosa, compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros, i els interessats en presentar les seves obres o poden fer fins al 26 de setembre del 2019

Acte de lliurament del premi Josep Lladonosa del 2018Manel Lladonosa, president del Patronat que organitza els premis, va afirmar que una de les virtuts de la convocatòria és donar veu a col·lectius, persones, i patrimoni que no acostuma a aparèixer als llibres d'Història, factor que ha estat un dels èxits del Premi al llarg de les seves tres dècades de vida, amb obres que posen al centre del discurs als artesans, els pagesos, o els joves entre altres.

Després de trenta anys el Premi ja és una gran biblioteca que explica la nostra història des de molts punts de vista

Podeu descarregar les bases de la convocatòria en aquest enllaç
 

El Premi Josep Lladonosa, compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros, i els interessats en presentar les seves obres o poden fer fins al 26 de setembre del 2019.

El jurat del premi està presidit per Manuel Lladonosa, Catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Lleida, a qui acompanyen com a vocals Joan Busqueta, professor d'història medieval de la Universitat de Lleida, Antonieta Jarne professora d'història contemporània de la Universitat de Lleida, Enric Vicedo catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Lleida, i Maria Josep Vilalta professora d'història moderna de la Universitat de Lleida.

Comentaris