17.05.2021 |
Territoris.cat

ANIMAC dedica la 24a edició a la memòria

animac1
'Time Capsule' és el títol del cartellde Carles Porta
ANIMAC dedica la 24a edició a la memòria

La 24a edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l'Ajuntament de Lleida i que se celebrarà a la ciutat del 27 de febrer a l'1 de març de 2020, vol reivindicar el potencial de l'animació en la recuperació del passat amb 'Time Capsule'.

Segons la directora de la mostra, Carolina López, l'animació, com la pròpia memòria "és subjectiva i té la capacitat de recrear aquells moments que no van ser filmats i els que, fins i tot, no van veure la llum".

Animac 2020 celebrarà els films que han obert càpsules del temps d'un passat amb la intenció d'actualitzar aquests relats en el nostre present i també els que són noves càpsules actuals llençades amb esperança a un futur incert.

Carolina López explica que la memòria "reapareix en algunes de les millors pel·lícules d'animació d'autor contemporànies". 

Per altra banda, la imatge de l'Animac 2020 torna a ser obra de l'il·lustrador i animador lleidatà Carles Porta que, en aquesta ocasió, explica que tenia ganes de pintar i "fer-ho amb pinzells sobre paper", barrejar i preparar colors amb acrílic i també recórrer a l'aquarel·la, "fent tota mena d'experiments plàstics".

El resultat és el primer cartell no figuratiu de la història d'Animac de gran bellesa plàstica i protagonitzat per una figura abstracta que insinua un ésser amb fragments de memòria que graviten sobre l'espai.

Cartell de la 24a edició de l'Animac. (Vertical)

ANIMAC dedica la 24a edició a la memòria
comentaris