Lleida acollirà aquest cap de setmana tres propostes culturals molt diverses

LaBú Teatre actuarà diumenge al Teatre Municipal de l’Escorxador amb 'Fragile' - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
photo_camera LaBú Teatre actuarà diumenge al Teatre Municipal de l’Escorxador amb 'Fragile' - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

La Temporada Lleida ha programat per a aquest cap de setmana tres propostes culturals al Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i Auditori Municipal Enric Granados. Espectacles inclusius, intergeneracionals, música, poesia, dansa o ballet per a tots els públics.

Pere i el Llop: el conreu del gust musical en els infants

Així, l’Auditori Municipal Enric Granados acull dissabte, 23 gener 2021, a les 18.30 hores l’espectacle Pere i el Llop en col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà, i a càrrec del Ballet de Barcelona i LleidArt Ensemble.

Sergei Prokofiev va composar 'Pere i el Llop' amb la intenció de poder conrear el gust musical en els nens i les nenes des de la primera infància

Associar instruments amb el cant, el so i el moviment dels animals, així com les sensacions que acostumen a transmetre als éssers humans, és l’objectiu d’aquesta obra, on el ballet s’hi integra a la perfecció gràcies al moviment dels ballarins que interpreten amb elegància i simpatia els animalons i personatges del conte. També al llop, l’animal més ferotge del bosc a qui tots temen. La valentia, vèncer les pors, l’enginy, la reflexió, l’assertivitat, la convivència i el respecte, són alguns dels valors que es transmeten amb aquesta història.

Bogumer (o fills de Lunacharski): dansa amb diversitat funcional

Per altra banda, dissabte, 23 gener, a les 20.00 hores el Teatre de la Llotja acull l’estrena de Bogumer (o fills de Lunacharski), un espectacle de dansa inclusiu i intergeneracional, en què cinc intèrprets de la Cia. Vero Cendoya treballaran amb dos intèrprets amb discapacitat intel·lectual.
Aquest espectacle és el resultat de set anys d'experiència de la directora en el món de la dansa amb col·lectius amb diversitat funcional. La història del judici a Déu serveix com a punt de partida per dialogar sobre la cerca de la pròpia identitat, les dinàmiques de poder i els mètodes de manipulació de masses. Tot sense perdre l'humor i la poètica, segells de la companyia.

En l'espectacle, cinc intèrprets de la Cia. Vero Cendoya treballaran amb dos intèrprets amb discapacitat intel·lectual

En aquest espectacle es transcendeix qualsevol dogma religiós. No es basa en la significació religiosa de Déu. Ni tan sols se li dóna aquest nom. Es podria anomenar el pare, el mascle, l'autor, el productor, l'inventor, l'amo, el guia, o el terrisser. Simplement s’identifica com el poder absolut
Vero Cendoya combina la seua carrera com a intèrpret, coreògrafa i pintora. Ha treballat amb creadors com ara Sol Picó, Àngels Margarit, Peter Mika i Andrés Lima en el panorama nacional, i en l’àmbit internacional amb companyies com Inbal Pinto Dance Company (Israel), Hans Werner Klohe (Berlín, Alemanya), Le Boussniere (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i Steptext DA.CO (Alemanya). Al 2008 va crear la seua pròpia companyia, que es caracteritza per la col·laboració amb artistes de diferents disciplines com ara teatre, pintura, transformisme, música, poesia i futbol. Els seus espectacles s’han presentat en infinitat de teatres i festivals de nombrosos països. Dirigeix el Centre de Creació La Palomera, que també és la seu de la seua companyia.

Fragile: un espectacle de gran bellesa

Finalment, LaBú Teatre visita el Teatre Municipal de l’Escorxador aquest diumenge, 24 de gener, a les 12.30 hores, amb el seu espectacle Fragile, poesia i imatges molt visuals en un espectacle de gran bellesa per a tota la família.
Un delicat retrat de la fragilitat, que també pot ser bella i poderosa. LaBú Teatre ens convida a sentir, a emocionar-nos, a perdre'ns…

A través del moviment, dos intèrprets creen quadres visuals suspesos en un espai indefinit i vulnerable

Una reflexió des d’una mirada poètica de la fragilitat humana. On anem quan caiem de la corda fluixa de la vida, com és aquesta fragilitat dins nostre?
Fragile és la tercera producció de la companyia LaBú Teatre, un espectacle basat en el moviment i la creació d’imatges visuals de gran impacte. Un espectacle poètic per a tots els públics que conduirà l’espectador a un estat de lleugeresa i llibertat.

Comentaris