Lo Bistró, el projecte gastronòmic del sommelier mollerussenc Xavier Ayala

Xavier Ayala fa tàndem amb la Gemma Pons, la parella que l'ha acompanyat en el seu periple professional, per desplegar un laboratori gastronòmic en el qual l'experiència s'utilitza per sintetitzar la cuina tradicional en una proposta d'autor, sense complicacions però amb la personal creativitat de la parella de mollerussencs
Gemma Pons i Xavier Ayala als fogons del restaurant Lo Bistró
photo_camera Gemma Pons i Xavier Ayala als fogons del restaurant Lo Bistró

No sé si vaig ser dels primers de conèixer el projecte gastronòmic del Xavier Ayala, o no, però una de les primeres preguntes va ser... Lo Bistró? A la qual cosa el fins aquell moment prestigiós sommelier, es va transformar en un xef de l'alçada d'un campanar... Bistró representa una cultura, un nom que els francesos utilitzen per tavernes o locals parisencs, especialitzats en vins i bon menjar a preus econòmics.

Gemma Pons i Xavier Ayala als fogons del restaurant Lo BistróAmb aquesta essència el Xavier Ayala, deixa relativament de costat el celler per passar-se als fogons del petit restaurant Lo Bistró del carrer Ferran Puig de Mollerussa. Es tracta d'un establiment a la mida de la modèstia del prestigiós sommelier, que ha maridat els vins a Can Roca, Casa Irene, restaurant Moo del hotel Omm, i va inaugurar el Bar à Vins de la Fàbrica Moritz Barcelona, entre altres.

Xavier fa tàndem amb la Gemma Pons, la parella que l'ha acompanyat en el seu periple professional, per desplegar un laboratori gastronòmic en el qual l'experiència s'utilitza per sintetitzar la cuina tradicional en una proposta d'autor, sense complicacions però amb la personal creativitat de la parella de mollerussenc.

Lo BistróEl projecte Lo Bistró, no va néixer en el millor moment, les restriccions, la normativa i la mobilitat, no van ser la millor arrencada del restaurant. Però la il·lusió i l'esforç havia sigut massa per a desistir. Han afrontat la situació amb fermesa i els esmorzars i dinars ja han començat a ser populars a Mollerussa i la comarca. De moment no hi ha sopars, però el mestratge de Xavier Ayala i la Gemma Pons es pot veure reflectida perfectament en aquestes franges horàries.

Cuina de Lo BistróLo Bistró vol projectar l'essència del mot, amb senzillesa, però amb la delicadesa d'una cuina d'origen elaborada amb passió, la mateixa que el Xavier ha recollit dels cellers i els vins amb els quals ha conviscut en la seva vida professional. Es tracta d'estar disposat a gaudir d'una experiència, sense expectatives, a deixar-se portar per les propostes, i naturalment acompanyar-les dels vins que el sommelier els proposarà pel maridatge magistral de Lo Bistró.

De moment esmorzars i dinars de les 8 del matí fins a les cinc de la tarda, i podeu fer les reserves al telèfon 656386729.

 

Comentaris