CaixaForum Lleida estrena el dimecres 13 de gener el cicle de projeccions Matinals de Cinema

La producció gallega de l’any 2019 Lo que arde, amb música del lleidatà Xavier Font i guanyadora amb els guardons de millor fotografia i millor actriu revelació als Premis Goya marcarà el tret de sortida d’aquesta nova edició
Lo que arde
photo_camera La producció gallega Lo que arde, amb música del lleidatà Xavier Font marcarà el tret de sortida del cicle

L’edició del cicle de projeccions Matinals de Cinema que s’estrenarà el dimecres 13 de gener, a les 10.30 h, amb el film Un atardecer en la Toscana i que prosseguirà els dimecres 20 i 27 de gener i 3, 10, 17 i 24 de febrer a les 10.30 h constitueix l’aposta pel cinema independent i d'autor de CaixaForum Lleida d’aquest hivern.

A través d'una selecció de films internacionals, el programa fa un recorregut per corrents, estils, relats i directors destacats o emergents. A més, amb l'objectiu d'acostar-nos amb més profunditat a cadascuna de les seves realitats i analitzar el film en el seu context, el pedagog i crític de cinema Marcel·lí Borrell comentarà les projeccions en un col·loqui posterior per resoldre dubtes i compartir impressions amb el públic.

La producció gallega de l’any 2019 'Lo que arde', amb música del lleidatà Xavier Font i guanyadora amb els guardons de millor fotografia per Mauro Herce i millor actriu revelació per Benedicta Sánchez als Premis Goya marcarà el tret de sortida d’aquesta nova edició del cicle de Matinals de Cinema.

El drama presenta a l'Amador en el moment de sortir de la presó, on ha estat reclòs per haver provocat un incendi, i ningú no l'espera. Torna al seu poble, aïllat a les muntanyes en la profunditat de la Galícia rural, on viu la seva vella mare, la Benedicta, la seva gossa Luna i tres vaques. Les seves vides transcorren lentament, al ritme plàcid de la natura, però una amenaça latent pot aparèixer en qualsevol moment.

 

Projeccions del cicle:

LO QUE ARDE

Dimecres 13 de gener, a les 10.30 h

Quan surt de la presó, reclòs per haver provocat un incendi, l'Amador torna al poble, aïllat a les muntanyes de la Galícia rural més profunda.

 

AMOR A SEGUNDA VISTA

Dimecres 20 de gener, a les 10.30 h

En Raphaël és un escriptor jove que de sobte es veu immers en la confusió perquè la seva dona, l'Olivia, una prestigiosa pianista, no el reconeix a les nits.

 

EL ESCÁNDALO (BOMBSHELL)

Dimecres 27 de gener, a les 10.30 h

Després de ser assetjada sexualment i ser acomiadada de la cadena televisiva Fox News, la presentadora Gretchen Carson començarà un procés de denúncia amb el suport d'altres dones.

 

DIOS ES MUJER Y SE LLAMA PETRUNYA

Dimecres 3 de febrer, a les 10.30 h

La Petrunya aconsegueix una creu de valor simbòlic en una cerimònia religiosa, reservada només als homes, i haurà de defensar la seva legitimitat per no tornar-la.

 

SORRY WE MISSED YOU

Dimecres 10 de febrer, a les 10.30 h

Afectats per la crisi econòmica, un matrimoni decideix vendre el cotxe per adquirir una furgoneta i que el marit pugui treballar com a repartidor autònom.

 

LA CANDIDATA PERFECTA

Dimecres 17 de febrer, a les 10.30h

La Maryam, metgessa en un poble de l'Aràbia Saudita, decideix presentar-se a l'alcaldia, malgrat l'oposició de familiars i veïns.

 

COMO PEZ FUERA DEL AGUA

Dimecres 24 de febrer, a les 10.30 h

Malgrat les seves diferències socials, en Giovanni i la Monica uniran forces per acabar amb la història d'amor dels seus fills.

 

Matinals de Cinema

CaixaForum Lleida

Avinguda de Blondel, 3 Lleida

Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de CaixaBank)

Venda d’entrades a: www.caixaforum.es/ Lleida

Entrades també disponibles a CaixaForum en horari d’atenció al públic

Servei d’informació Fundació "la Caixa"

Tel. 900 22 30 40

De dilluns a diumenge, de 9 a 20 h.

www.fundaciolacaixa.org

Comentaris