08.12.2022 |
Territoris.cat

La Nit de la Sardana premia al cantant d'Obeses, Arnau Tordera i el músic Òscar Barqué

Arnau Tordera premi Rotllana 2019
Arnau Tordera premi Rotllana 2019
La Nit de la Sardana premia al cantant d'Obeses, Arnau Tordera i el músic Òscar Barqué

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida va celebrar aquest dissabte la Nit de la Sardana, la trobada anual del món sardanista que enguany va acollir el municipi de Bellcaire. Una vetllada que té com a un dels actes centrals el lliurament del premi Rotllana, que s'atorguen a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d'actuació.

Enguany un dels premis Rotllana 2019 va recaure en el cantant, guitarrista i compositor del grup de Tona, Obeses Arnau Tordera. El líder de la banda ha tingut des de petit una estreta relació amb la sardana, que ha estat present en els seus treballs musical. També ha col·laborat amb altres músics en la producció d'espectacles, amb la presència d'instruments de cobla. Una experimentació que va tenir el moment àlgic amb el concert d'Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d'Obeses estrenat en el festival de música Amb so de cobla que es va celebrar a Palamós del 7 a l'11 d'agost del 2019

Òscar Barqué premi Sardalleida 2019En el decurs de la vesprada sardanista també es va lliurar el premi Sardalleida, al músic i compositor golmesenc Òscar Barqué, reconeixement a una dilatada carrera musical, per l'exitosa carrera com a compositor de sardanes i pel seu constant interès en la cerca de nous projectes musicals.

Com a compositor, amb més d'una trentena de sardanes, explorador incansable de les diferents musicalitats dels instruments, a l'estiu del 2018 va engegar el projecte Sextet de Cobla una nova formació musical amb base els instruments d'una cobla però amb altres aportacions instrumentals. Podríem definir el Sextet de Cobla com un laboratori musical on experimentar amb diversos estils musicals entre ells la sardana.

Al llarg de la seva carrera musical, ha format part de la Cobla Tres Turons de Bellpuig, la Bellpuig Cobla, la Jovenívola d'Agramunt i actualment forma part de la Cobla Tàrrega. També ha participat i col·laborat tant en projectes musicals com en audicions amb rellevants formacions d'arreu del nostre país.

El premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana, és un guardó que lliura la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el Saltem i Ballem, la Coordinadora d'Aplecs i l'ACSTELL.

La Nit de la Sardana premia al cantant d'Obeses, Arnau Tordera i el músic Òscar Barqué
comentaris