El Castell del Remei acull 'Metanoia', una sèrie fotogràfica guardonada als EE.UU.

L'exposició d'Aida Pallàs arriba a aquest escenari incomparable després de conquerir Barcelona
'Curfew' - ©Aida Pallàs Barta
photo_camera 'Curfew' una de les fotografies de la sèrie 'Metanoia' - ©Aida Pallàs Barta

El Castell del Remei acull aquest diumenge la inauguració de 'Metanoia' d'Aida Pallàs Barta, una exposició de fotografies que capturen les impactants escenes de pandèmia a Barcelona des d'un vessant fortament estètica.

La inauguració, que s'iniciarà a les 12 hores a la Sala de Tast de la Casa dels Vins, comptarà amb la presència de l'autora, qui explicarà les diverses anècdotes que s'amaguen darrere de les fotografies, i també revelarà el perquè d'alguns dels símbols que s'amaguen en algunes d'elles. Mentrestant, els assistents també podran gaudir d'un tast de vins.

La sèrie fotogràfica 'Metanoia', a punt per la inauguració al Castell del Remei
La sèrie fotogràfica 'Metanoia', a punt per la inauguració al Castell del Remei

Seguidament, a les 12.30 hores, s'iniciarà una visita guiada gratuïta pel celler.

'Metanoia' arriba al Castell del Remei després d'haver recorregut múltiples sales d'exposicions i mostres de Barcelona, sent aquesta la seva segona parada a Lleida, el territori natal de l'emergent fotògrafa —nascuda a Miralcamp (Pla d'Urgell) el 1992—, on romandrà durant tot el mes de setembre.

La sèrie de fotografies ha estat premiada recentment pels Chromatic Photography Awards, un guardó nord-americà de caire internacional que cada any edita el seu propi llibre, on també figuren dues fotografies de l'artista

La presentació de l’exposició ja es pot veure al lloc web www.metanoia.cat.

Metanoia: "era això, el futur?"

Metanoia és una sèrie fotogràfica excepcional nascuda en un context excepcional. Quan la pandèmia va canviar totes les regles a escala mundial, Aida Pallàs Barta no va poder si no desafiar les mateixes normes carregant amb la càmera —herència del seu pare, fotògraf establert a Eivissa— i sortint a retratar aquesta nova realitat.

Aida Pallàs Barta
Aida Pallàs Barta, la fotògrafa lleidatana establerta a Barcelona

D'aquesta aventura —en moltes ocasions nocturna— n'ha sorgit una sèrie de fotografies única de caire cinematogràfic, molt plàstiques, dialogants i carregades d'una bellesa que ens interpel·la perquè col·lideix amb la cruesa i buidor del moment, propi d'una pel·lícula distòpica. Escenaris que ens resulten estranyament familiars, un passatge entre el passat i el futur, imatges carregades de missatges ocults —accidentals o no— i fins i tot una explosió en viu configuren tot un viatge que ens permet fer infinitud de lectures i retornar fins aquest parèntesi mundial des d'una nova perspectiva.

Comentaris