Castellserà acull el primer festival de la desescalada amb diversos artistes a Cal Monic

Les localitats, que funcionen amb entrada inversa, van quedar exhaurides poc després d'obrir les inscripcions.

foto_3654609
photo_camera L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, i l'actor Jordi Pedrós, fixant les distàncies de seguretat - Oriol Bosch (ACN)

A la Masia Cal Monic de Castellserà ja està tot a punt per acollir aquest dissabte el primer festival amb un cartell de diversos artistes que es fa en format presencial des que va començar la pandèmia del coronavirus. És el Desescal-ART, un festival que compta amb companyies locals que fan teatre, circ, música i màgia. L'alcalde Marcel Pujol ha explicat que l'objectiu és donar suport als artistes locals i "fer perdre la por" als programadors perquè amb tot el que està passant no es pot "deixar de banda la cultura". L'aforament s'ha limitat a 120 persones per cadascuna de les dues sessions previstes per a les set de la tarda i les deu de la nit. Les localitats, que funcionen amb entrada inversa, ja s'han exhaurit per cada passi.

L'alcalde de Castellserà ha explicat que el festival ha nascut a iniciativa de les companyies i de la mà de l'Ajuntament amb l'objectiu principal de donar suport al sector. Segons Pujol, el poble té "la gran sort de tenir molt bons professionals" que porten molt temps parats i ara se'ls vol donar suport perquè són empreses amb les quals "sempre hem pogut comptar" i han ajudat a omplir programacions.

El cartell el conformen la companyia de teatre familiar Campi Qui Pugui, la de circ Improvistos's Krusty Show, els músics David Pradas i Oriol Ginestà, i la presentació anirà a càrrec del Mag Lari, que recentment ha comprat una casa al poble on hi preveu fer un espai museístic. Les actuacions que faran dissabte seran d'entre 20 i 25 minuts cadascuna perquè el festival no s'allargui en excés i així es puguin fer dues sessions.

foto_3654614L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, i l'actor Jordi Pedrós, a l'escenari del festival Desescal-ART ultimant preparatius -  Oriol Bosch (ACN)

Marcel Pujol ha assegurat que la gent "té moltes ganes de sortir" i han vist una oportunitat després de suspendre moltes de les activitats que tenen concentrades a principis d'any com la Fira, les Caramelles, la festa de la Mona i la del Bandoler. En aquest sentit, l'alcalde assenyala que després de veure l'exemple de Corbins la setmana passada, on la companyia local Festuc Teatre va fer la primera representació teatral amb públic des de l'arribada de la Covid-19, ara han decidit apostar per aquesta "nova manera de programar i omplir els escenaris".

Així doncs, de la mateixa manera que a Corbins, a Castellserà el públic es distribuirà per unitats familiars, mantenint distàncies i sempre amb mascareta. Així mateix, també caldrà rentar-se les mans amb hidrogel i no hi haurà servei de bar per evitar al màxim els contagis.


"Ens han trucat altres companyies per saber com hem aconseguit poder tornar a actuar"

Jordi Pedrós, de la Cia Campi Qui Pugui ha explicat que els darrers tres mesos han estat "molt difícils" ja que tenien moltíssimes actuacions programades i totes s'han hagut de suspendre. Així mateix, han hagut de veure com moltes companyies com la seva han fet fallida o s'han vist abocades a demanar crèdits per sobreviure.

No podem deixar de banda la cultura, cal tornar a programar espectacles i donar suport a les companyies locals

Pedrós afegeix que els costa veure com serà el futur perquè molts ajuntaments estan destinant el finançament de cultura a altres partides i per això, remarca que accions com les de Castellserà són un "sospir d'aire". Ho són no només per ells sinó que també per altres, ja que Pedrós assegura que l'han trucat altres companyies de Madrid o Oviedo, que en saber que es reprenia l'activitat teatral, s'han interessat per saber com ho han fet. De fet, Pedrós ha destacat que després de la primera representació de Festuc Teatre a Corbins, els van trucar tres programadors per programar tres actuacions.

Això fa que es perdi la por, ja que es pot programar, amb totes les mesures, però es pot programar

comentaris