28.11.2021 |
Territoris.cat

HO FA DEL 17 AL 21 DE MARÇ AMB LA PROJECCIÓ DE SIS TÍTOLS NOMINATS

El cicle dels Premis Gaudí arriba a Cinemes Majèstic de Tàrrega

La vampira de BarcelonaLa dona il·legal o L’ofrena, entre les produccions seleccionades a la programació
El Tràiler del Cicle Gaudí de Tàrrega.
El cicle dels Premis Gaudí arriba a Cinemes Majèstic de Tàrrega

El Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema en català, arriba a Tàrrega del dimecres 17 al diumenge 21 de març. És una nova iniciativa que s’afegeix al calendari cultural targarí gràcies a l’acord de col·laboració assolit entre l’Acadèmica del Cinema Català, Circuït Urgellenc i la Regidoria de Cultura. Les projeccions a la capital de l’Urgell tindran lloc la mateixa setmana que l'Acadèmia del Cinema Català organitza i atorga els seus guardons anuals (diumenge 21 de març) per difondre i promocionar les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic del país. Les sessions, programades a Cinemes Majèstic, oferiran quatre pel·lícules i dos curtmetratges nominats a la XIII edició dels Premis Gaudí amb la presència a la sala de directors, intèrprets i equip tècnic. Aquest fet atorgarà més al·licients per fomentar l’assistència del públic i accentuarà el contacte directe entre creadors i espectadors.

A més d’enriquir l’activitat cultural, el nou Cicle Gaudí contribuirà a intensificar la rellevància cultural i mediàtica de Tàrrega alhora que es reforça el vincle entre el món cinematogràfic, els Premis Gaudí i la ciutadania. La programació, a més, “vol normalitzar i promoure el cinema en llengua catalana al mateix temps que es dona visibilitat a l’Acadèmia del Cinema Català al territori”, ha explicat avui en roda de premsa el regidor de Cultura, Carlos Vílchez. Per la seva part, el gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, ha destacat que “aquesta nova aposta certifica Tàrrega com a pol d’exhibició cinematogràfica alhora que ajudem a difondre la tasca d’autors de casa”. En aquest sentit, es podran veure treballs dels directors lleidatans Ramon Térmens i Jordi Boquet.

A la roda de premsa també ha participat Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, que ha donat la benvinguda a Tàrrega dins la xarxa de municipis del Cicle Gaudí. Passola ha posat l’accent en “la diversitat de gèneres i la qualitat dels quatre llargmetratges que es projectaran al Majèstic”. A més, les quatre pel·lícules seleccionades a Tàrrega foren rodades en llengua catalana, “un tipus de produccions malauradament cada vegada més escàs i que és fonamental per fer més competitiva la indústria autòctona”, ha afegit Passola. D’altra banda, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha certificat el suport del consistori al sector cultural del cinema, en especial vers l’empresa exhibidora Circuit Urgellenc: “Ara més que mai, en el complex moment actual de pandèmia i amb el sector del setè art greument afectat, hem de fer un esforç per mantenir l’activitat cultural a les sales de cinema de Tàrrega”.

El cicle dels Premis Gaudí arriba a Cinemes Majèstic de Tàrrega
comentaris