19 de juny

Carla Simón, Neus Ballús, Meritxell Colell i Celia Rico participaran a una xerrada a l'ECCIT Lleida

'La nova onada de cineastes catalanes: canvi generacional i nous referents' està organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts 

Carla Simón, una de les participants de la xerrada 'La nova onada de cineastes catalanes:
canvi generacional i nous referents'
photo_camera Carla Simón, una de les participants de la xerrada

El dissabte 19 de juny tindrà lloc la xerrada 'La nova onada de cineastes catalanes: canvi generacional i nous referents', una proposta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) que convida a conèixer de primera mà quatre de les promeses femenines del món audiovisual català.

Es tracta de les directores Carla Simón, Neus Ballus, Meritxell Colell i Celia Rico, quatre perspectives amb molta força ja actualment, i que de ben segur que seguiran donant molt a parlar en el futur.

L'Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT) Lleida és l'escenari escollit per aquesta xerrada, que començarà a les 18.00 hores i es podrà seguir per streaming al canal de Youtube de CoNCA

La xerrada serà moderada per la periodista lleidatana Mònica Mombiela, qui brindarà a les directores l'oportunitat d'analitzar les aportacions d'aquesta generació de cineastes a la creació de nous imaginaris a la pantalla, de noves temàtiques i de nous referents.

També a debatre al voltant del seu treball col·laboratiu i en xarxa, l'aposta per l'educació i les barreres que troben per consolidar les seves carreres.

L'activitat forma part de l'Any del premiat 2020, un programa de difusió de l'obra de les persones i entitats guardonades amb el Premi Nacional de Cultura

Carla Simón, Premi Nacional de Cultura 2020, és una de les directores que han fet possible una nova i imparable onada del cinema català.

Però aquest planter de joves directores, que ha sembrat un autèntic viver de grans i premiades òperes primes, ha trobat moltes dificultats per tirar endavant els seus següents projectes. El pas del curt al llarg, o de la primera a la segona pel·lícula, segueix sent un repte difícil per a les realitzadores.

Comentaris