Les propostes són gratuïtes, amb reserva prèvia, i es faran al pati de les Comèdies, davant l’IEI

Cinemón dedica la XV edició al gènere i drets humans al Senegal

El cicle de cinema solidari al carrer ofereix els dies 9 i 10 de juliol la projecció de les pel·lícules Moolaadé i El viatge de Yao, així com activitats vinculades a la cultura del Senegal, amb contes, tallers, música i moda
Presentació de l'edició de Cinemón 2021 - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
photo_camera Presentació de l'edició de Cinemón 2021 - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

Cinemón, cicle de cinema solidari al carrer, dedica la seva quinzena edició al gènere i drets humans al Senegal.  L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, i l’associació Veïns del Món Solidaris ofereixen la possibilitat de gaudir de cinema solidari les nits d’estiu del 9 i 10 de juliol, al pati de les Comèdies, davant l’IEI. Es podran veure les pel·lícules Moolaadé, d’Ousmane Sembene, i El viatge de Yao, de Philippe Godeau, que mostraran diferents realitats de la cultura senegalesa i relacionats amb els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia.

La tinent d’alcalde i regidora Cooperació, Sandra Castro, ha presentat la quinzena edició del cicle amb la presidenta de l’associació Veïns del Món Solidaris de Lleida, Glòria Ferrer, i Mari Carme Rubio, membre de l’entitat; el president de l’associació Senegalesa de Lleida i Província, Ibrahima Bao, i la membre d’Associació de Monitors i Educadors de Lleida (AMELL), Esther Florensa.

Castro ha explicat que els films i documentals giren entorn als drets humans i els drets humans de les ones entorn a la cultura senegalesa. Així, per aprofundir en aquest univers, també hi haurà l’exposició Una visió del Senegal, de l’entitat Veïns del Món Solidaris i una parada informativa i divulgativa de les actuacions que duen a terme les entitats participants. Una altra acció serà la venta de mascaretes amb tela senegalesa. Els beneficis es destinaran al finançament del projecte Cap infant sense menjar a Oussouye que cobreix durant el curs un àpat diari a 110 infants de l’escola Maternalle d’Oussouye, de l’ONGD Veïns del Món Solidaris.

La Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes treballa per a fomentar la sensibilització de manera original i atractiva per a la ciutadania de Lleida, i ho fa a través del Cinema a la fresca durant les nits d’estiu

Cinemón és una iniciativa que compta amb una bona acollida per part de la ciutadania i cada edició tracta temes relacionats amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i amb un conjunt d’entitats diferents, especialistes en la temàtica.

Amb tot això, Cinemón pretén ser una activitat innovadora, eficaç i eficient. Aporta informacions concretes sobre la temàtica d’una manera didàctica, per motivar al desig de coneixement i a una estimulació crítica. Les entitats que col·laboren en el projecte treballen per a la conscienciació i l’acollida per tal que aquesta realitat sigui assumida d’una manera critica, alhora que positiva i enriquidora.

Comentaris