Del 5 a l'11 de juny

Comença la Setmana Internacional dels Arxius amb una agenda carregada d'activitats a Ponent

Repassem les propostes dels Arxius Comarcals de Ponent, Alt Pirineu i Aran per a la celebració d'aquesta setmana que té per lema 'Som exploradors i exploradores d'històries'
Cartell de la Setmana Internacional dels Arxius 2023
photo_camera Cartell de la Setmana Internacional dels Arxius 2023

El pròxim divendres 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per aquest motiu la Xarxa d'Arxius Comarcals ha organitzat un conjunt d'activitats per a tots els públics del 5 a l'11 de juny. La data coincideix amb el 75è del Consell Internacional d'Arxius, que ha impulsat la celebració amb el lema 'Som exploradors i exploradores d'històries', i el 40è de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya (XAC). La celebració pretén fer valdre el patrimoni documental i apropant-lo al gran públic per donar-lo a conèixer. Repassem les propostes dels Arxius Comarcals de Ponent, Alt Pirineu i Aran per a la celebració d'aquesta setmana.

Cartell de la Setmana Internacional dels Arxius 2023
Cartell de la Setmana Internacional dels Arxius 2023

Arxiu Comarcal Noguera

A Balaguer s'han preparat diferents activitats durant la setmana. El dimecres 7 de juny es farà al Consell Comarcal de la Noguera la presentació del 26è Curs d'estiu Comtat d'Urgell a les 11 h. Aquesta activitat està organitzada pel president del CCN, l'alcalde de Balaguer, la Universitat de Lleida i l'Arxiu Comarcal de la Noguera. El 8 de juny es farà pública la visita virtual a l'Arxiu Comarcal de la Noguera. Finalment, el divendres 9 de juny de 19 a 21 h, es durà a terme el 'Taller d’història familiar: com fer un arbre genealògic', a càrrec del professor i membre de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària, Xavier Mora. Se celebrarà a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer i és gratuït, però cal inscripció prèvia al correu [email protected].

Arxiu Comarcal Pla d'Urgell

A Mollerussa el divendres 9 de juny se celebrarà una Jornada de Portes Obertes de 12 a 14 h. És una activitat gratuïta i oberta a tot el públic, on es donarà accés a espais restringits habitualment i se n'explicarà l'ús. Com a la Noguera, el 8 de juny també es farà pública la visita virtual a l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell.

Arxiu Comarcal Segarra

A Cervera l'Arxiu Comarcal prepara una Jornada de portes obertes el 9 de juny. De 9 a 14 h es podrà gaudir d'una mostra de documents restaurats. A més, a les 19 h es farà una visita comentada a l'espai de l'Arxiu. Ambdues activitats són gratuïtes, però per la visita de la tarda es recomana trucar al telèfon 973 53 17 18 o fer un correu a [email protected].

Arxiu Comarcal del Segrià

A Lleida l'Arxiu Històric s'obrirà al públic en una Jornada de portes obertes. L'activitat aprofita la Setmana Internacional dels Arxius per apropar el patrimoni documental de la institució. Serà el pròxim divendres 9 de juny a les 12 h.

Arxiu Comarcal de l'Urgell

A Tàrrega es podrà gaudir d'un vermut acompanyat concert i recital poètic a través dels documents de l'Arxiu. La música i la lletra són de l'ACUR i el concert anirà a càrrec de l'Escola municipal de música i Xavier Garcia. Tothom qui vulgui podrà seguir l'activitat de manera gratuïta el dissabte 10 de juny a les 12 h.

Solsona, Tremp, la Seu d'Urgell i Arròs celebren la Setmana Internacional dels Arxius

L'Arxiu Comarcal Solsonès celebra una Jornada de portes obertes per donar a conèixer el nou dipòsit fotogràfic el dimecres 7 de juny d'11 a 13 h.

L'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà organitza visites guiades a l'Arxiu el 9 de juny de 10 a 13 h. 

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell inclou en aquesta celebració l'acte de cloenda del projecte 'Comprant records. Aprenentatge i servei' de dimarts 6 de juny.

L'Archiu Generau d'Aran impulsa una Jornada de portes obertes el pròxim 9 de juny a les 12 h.

Mapa creat per la XAC amb les activitats organitzades arreu del territori català

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement