Del 26 de juny al 2 de juliol

El 10è Galacticat homenatja a 'L'Exorcista'

La Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent projectarà més de 100 curts i llargmetratges de més d'una vintena de països diferents en diferents espais de la capital de l'Urgell
Presentació de la desena edició del Galacticat - Foto: Cedida per Comunicant BP
photo_camera Presentació de la desena edició del Galacticat - Foto: Cedida per Comunicant BP

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, arriba a la seva desena edició ampliant el seu format, afegint a la projecció de films més d'una vintena d'activitats paral·leles, projeccions especials i diversificant els seus escenaris. Tindrà lloc als Cinemes Majèstic de Tàrrega, però també a l'Ateneu i a diversos carrers i places de la capital de l'Urgell. Aquesta mostra de cinema projectarà més d'un centenar de curts i llargmetratges entre els dies 26 de juny i 2 de juliol. El festival tindrà com a 'leitmotiv' la celebració dels 50 anys de l'estrena de 'L'Exorcista' (1973).

El Galacticat també abordarà altres produccions relacionades amb el món de les possessions demoníaques i el satanisme

90 curtmetratges, 25 llargmetratges i 10 documentals, de més d'una vintena de països diferents formaran part de la secció oficial del festival. A banda, també es projectaran set pel·lícules clàssiques, com la mateixa 'El Exorcista', i altres clàssics relacionats amb el món del satanisme i les possessions demoníaques. També es projectaran dues pel·lícules provinents d'Itàlia, que enguany serà el país convidat de la Secció Focus del festival: el clàssic del gènere 'Demons' de Lamberto Brava i 'El diabló se lleva a los muertos' de Mario Bava.

Una part de la programació es podrà seguir abans, després i durant a Filmin, gràcies a un de l'organització amb la plataforma

Una altra de les novetats d'enguany és que s'incorpora la secció oficial de millor curtmetratge Documental, que se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges, Llargmetratge Documental i les seccions oficials de Curtmetratges (terror, fantàstic, animaciógènere lliure). El festival també compta amb les seccions paral·leles de Focus i Clàssics.

El jurat estarà format per diversos perfils de persones relacionades amb la indústria del cinema, enguany, per exemple, en destaca l'actriu Macarena Gómez i el director i guanyador d'un Goya, Alberto Vázquez.

Un concert de clausura dedicat al disc Tubular Bells

Grup 'Tubular Tribute' - Foto: Tubular Tribute
Grup 'Tubular Tribute' - Foto: Tubular Tribute

La clausura del X Galacticat es farà al teatre de l'Ateneu de Tàrrega el 2 de juliol. El teatre acollirà un concert del grup Tubular Tribute. Un homenatge al disc 'Tubular Bells' de Mike Oldfield estrenat el mateix any que 'El Exorcista', ambdues obres peces claus en l'imaginari de terror contemporani. El concert té un preu de 15 € l'entrada general i de 12 € per la compra anticipada (fins al 18 de juny).

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement