16.10.2021 |

La Diada de Sant Jordi a Lleida no renuncia ser màgica, tot i el confinament

La Paeria de Lleida organitza avui i demà un distès programa d'activitats protagonitzades pels llibres, les roses i la creativitat
sant jordi lleida 2
La Diada de Sant Jordi a Lleida no renuncia ser màgica, tot i el confinament

Enguany la Diada de Sant Jordi serà ben atípica per a tots plegats.

Veient aquesta situació, la Paeria de Lleida s'ha sumat al conjunt d'iniciatives que darrerament han emprat les xarxes socials, i els canals oficials, per fer una mica més especial aquesta jornada tan estimada per les catalanes i catalans.

Així, al llarg del dia d'avui i demà, els llibres, les roses i la creativitat per viure amb il·lusió una de les principals festivitats de casa nostra. 

Al llarg d'aquest matí, a través d'Instagram Live de l'Ajuntament de Lleida (@ajuntamentdelleida), en Ferran Aixalà presentarà diverses novetats editorials. Es tracta de 'Secrets de l'horta', de Joan Pifarré, 'Tormenta de verano', de Toni Gasa, 'Quaderns', de Ramon Solé, 'Sol Ponent', d'Ignasi Revés, 'Del fonoll a la neu. Antologia de textos de Miquel Lladó', d'Eduard Batlle, i 'Si nou dius fort el meu nom, em condemnes per sempre', d'Antònia Vicenç, amb presentació d'Àngels Marzo.

Pel que fa a demà, a les 11.30 hores començarà a escriure's un fil narratiu a Twitter amb el títol 'Història col·laborativa', iniciativa que durà l'etiqueta #lleidaviusantjordi. 

A les 11.30 i a les 18.30 hores continuaran les presentacions de les novetats editorials. Entre altres, de 'Batre records', d'Anna Sàez, 'Dues dones', de Montse Sanjuan, 'Appletown', de David Marín, o 'La ciutat dels nens i de les nenes', de Jordi Villacampa.

A les 17.00 hores tindrà lloc un recorregut especial de Lo marraco, la figura estrella del bestiari lleidatà, a través dels carrers i avingudes principals de la ciutat.

Marraco

A les 20.00 hores tindrà lloc, a través de les xarxes de l'alcalde Miquel Pueyo, una conversa literària amb Josep Vallverdú.

Des de la Paeria, a més a més, es convida a la ciutadania a 'Cap balcó sense roses!', iniciativa que anima a penjar una fotografia del balcó guarnit amb roses de Sant Jordi, i compartir la fotografia a Instagram, etiquetant l'Ajuntament.

La Diada de Sant Jordi a Lleida no renuncia ser màgica, tot i el confinament
comentaris