29.11.2022 |
Territoris.cat

El Seminari Cervera-Jordà comptarà enguany amb la participació de 40 concertistes

 El cicle, que es prolongarà fins al 9 d’agost, farà parada a Almacelles, Balaguer, Os de Balaguer i al Club Tennis Urgell
Concert de piano. Fotografia: 
Jordan Whitfield (Unsplash)
El seminari comptarà amb la participació d’uns 40 concertistes i alumnes - Jordan Whitfield (Unsplash)
El Seminari Cervera-Jordà comptarà enguany amb la participació de 40 concertistes

Aquest dijous es va fer la sessió d’inauguració del Seminari Internacional Cervera-Jordà, que se celebra fins al dia 9 d’agost en diferents indrets de la demarcació de Lleida (Almacelles, Balaguer, Os de Balaguer i Club Tennis Urgell). L’acte d’inauguració es va celebrar a la sala d’actes de la Diputació de Lleida, on va assistir el vicepresident Ferran Accensi.

L’acte va comptar amb les intervencions de la concertista i pianista, Teresina Jordà, organitzadora del seminari; el president dels Armats de Lleida, Josep Àngel Comes, i el musicòleg Jesús Rodríguez Picó, que va fer una dissertació sobre Igor Stravinsky en commemoració del 50è aniversari de la seva mort, el 6 d’abril de 1971.

Durant l’acte es va fer el lliurament de les beques als alumnes del seminari i es va realitzar una projecció audiovisual dels dibuixos fets per Teresina Jordà durant la pandèmia i que ara ha recopilat en un llibre, el qual també es va presentar dijous.

Posteriorment, es va interpretar la suite De la foscor a la llum, a càrrec de la pròpia Teresina Jordà, a la seu dels Armats de Lleida, a més d’un recital a càrrec dels participants del seminari.

També es va recordar la figura de Pepita Cervera, mare de Teresina Jordà, morta l’any 2010 i que va ser cofundadora del seminari

Es tracta d’un seminari de postgrau d’estiu que, cada any, organitza la pianista i concertista lleidatana Teresina Jordà i que comptarà amb la participació d’uns 40 concertistes i alumnes, en les especialitats de piano, violí, flauta, clarinet i guitarra.

El Seminari Cervera-Jordà comptarà enguany amb la participació de 40 concertistes
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement