28.11.2021 |

Reggae per Xics: “Pujar a l’escenari és una manera connectar amb els sentiments més purs”

Parlem amb l'Eduard Polls, el saxofonista de la popular banda Reggae per Xics
Eduard Polls, saxofonista de Reggae per xics. Fotografia: Gaspar Morer.
Eduard Polls, saxofonista de Reggae per xics. Fotografia: Gaspar Morer.
Reggae per Xics: “Pujar a l’escenari és una manera connectar amb els sentiments més purs”

El proper diumenge 30 de maig, la banda Reggae per Xics presentarà a la capital de la Segarra el seu nou projecte musical, 'Quadern de Bitàcola'.

Teníem moltes ganes de presentar una proposta a les terres de Ponent”, en confessa l’Eduard Polls, saxofonista de la banda.

Aquest nou espectacle teatralitzat proposa al públic familiar viatjar a través de la música pels mars i els oceans. Ho farà amb una ambientació totalment marítima, reproduint el vaixell Calipso i cuidant cada detall de les llums, el vestuari i l’escenografia. Comptarà, fins i tot, amb cabines, veles i timons. “Per nosaltres, cada escenari on pugem suposarà un port de partida del nostre vaixell”, apunta Polls.

Reggae per xics en concert. Fotografia: Gaspar Morer.
Els dotze temes de 'Quadern de Bitàcola' seran els encarregats principals de fer gaudir a petits i grans al llarg d’aquesta gira estrenada a Cervera. Un tret de sortida en el qual també hi tindran cabuda alguns dels clàssics de Reggae per Xics. “Ens costa molt decidir quins seran els temes d’altres discs a tocar davant del públic. No obstant això, els tres hits imprescindibles que gairebé sempre toquem als concerts són el Gripau blau, Puff el drac màgic i el Napoleó i el Ciclista de pega”, diu Polls.

Reggae per Xics presentarà el seu nou espectacle 'Quadern de Bitàcola' al Gran Teatre de la Passió, el 30 de maig

La barreja de música jamaicana amb la música popular catalana va ser la seva carta de presentació. Amb 'Quadern de Bitàcola', el cinquè disc de la banda barcelonina, hi ha una clara aposta per les cançons pròpies. “Ens ha costat fer el pas i tenir la suficient confiança per decantar-nos pels temes propis, però ara ja res ens atura. Hem aconseguit un disc molt coral en tots els aspectes”, reconeix Polls.

Reggae per xics en concert. Fotografia: Gaspar Morer.

'Quadern de Bitàcola' sorgeix després d’un silenci de tres anys, i de la difícil situació professional i personal dels músics derivada de la COVID-19. Unes complicacions que també varen afectar la gravació del disc.

Pujar sobre un escenari teatral és molt especial per a nosaltres. S’hi crea un ambient molt particular, que ens permet, entre cançó i cançó, fer gags que ens serveixen de fil conductor de la història musical

Reggae per Xics va néixer “per casualitat”, integrat per músics que duien a l’esquena moltes nits de concerts. Donar vida a aquest projecte de música familiar els fa gaudir com nens, i els ajuda a rememorar els personatges de ficció que acompanyaren la seva infantesa.

Per a nosaltres, pujar a l’escenari és una manera de desconnectar individual del dia a dia, i de connectar col·lectivament amb els sentiments més purs,” ens explica el saxofonista.

La música és amb ells (i per ells) una manera de trencar barreres intergeneracionals. Una “lluita” particular amb la qual es vol convidar al públic a viure i a valorar la música en directe, i també fer-lo reflexionar sobre la cura del medi ambient.

Reggae per Xics

Reggae per Xics: “Pujar a l’escenari és una manera connectar amb els sentiments més purs”
comentaris