Les propostes de quinze cellers de la DO Costers del Segre es van sotmetre aquest dilluns al veredicte del responsable de l'escola de tast de la Guia Peñín, Boris Olivas, que en aquesta ocasió va venir acompanyat d'un redactor de la versió xinesa de la publicació de referència. L'acte va tenir lloc en l'emblemàtic entorn de la Seu Vella de Lleida, on els experts crítics van tastar 86 vins, 45 negres, 28 blancs, 8 rosats, 4 escumosos i 1 dolç.
Boris Olivas ha destacat una clara evolució positiva en l'àmbit qualitatiu dels vins de la DO Costers del Segre respecte a l'any anterior.
En blancs, destaca la varietat Macabeu, amb una personalitat clarament associada a Costers del Segre i gran potencial per fer excel·lents monovarietals; vins amb aromes a mel, pol·len i fons especiat
En negres, es valora molt positivament la mineralitat dels vins, en especial a la subzona de les Garrigues. També destaquen sorprenentment vins elaborats amb varietats franceses com el Cabernet Sauvignon, Merlot o Pinot Noir, que a Costers del Segre aconsegueixen la seva màxima expressió.
El resultat del tast realitzat per Olivas, es podran consultar en un mes aproximadament en el web de la Guia Peñín, encara que la publicació definitiva no sortirà fins al mes d'octubre.
Guardonats en l'edició 2020
En l'edició 2020 de la guia es van presentar 127 referències de les quals 76 van ser considerats molt bons, i 51 excel·lents, amb aquestes xifres es reconeixia l'alta qualitat dels vins del nostre territori, constatant una evolució molt positiva. La màxima puntuació la va obtenir el vi Cérvoles Estrats 2016 de Cérvoles Celler, Ónra Dolç Solera 2009 de Lagravera i Finca Racons 2017 de Tomàs Cusiné, se situaven en segon lloc.
La Denominació d'Origen Costers del Segre
La DO Costers del Segre ocupa 7 paisatges de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 38 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània.
La Guia Peñín és el manual de vins espanyols més complet del món
Guía Peñín està elaborada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola, en col·laboració amb un equip d'experts professionals del món de l'enologia. Durant diversos mesos s'han realitzat meticulosos tastos de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una àmplia visió del panorama enològic espanyol.