09.12.2022 |

FiraTàrrega dona avui el tret de sortida a la seva 40a edició

Aquesta edició extraordinària suposa el retrobament amb el públic i el sector de les arts escèniques

FiraTàrrega en l'edició del 2019.
FiraTàrrega en l'edició del 2019.
FiraTàrrega dona avui el tret de sortida a la seva 40a edició

Avui dijous 9 de setembre arrenca FiraTàrrega amb una edició extraordinària on es podran veure una cinquantena d'espectacles de procedència nacional i internacional.

La plaça dels Comediants acollirà avui l'acte institucional commemoratiu del 40 aniversari de FiraTàrrega, conduit per Natàlia Lloreta i Anna Giribet, directora executiva i artística de FiraTàrrega. Un recorregut històric i afectiu per aquests 40 anys d'història que comptarà amb la participació de diverses personalitats de l'àmbit de les arts escèniques i les arts de carrer a Catalunya que al llarg d'aquests 40 anys han tingut un vincle estret amb el certamen. L'acte conclourà amb les paraules d'Alba Pijuan, alcaldessa de la ciutat i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega i la bufada d'espelmes del pastís d'aniversari dels 40 anys.

La plaça Major serà l'escenari on es projectarà 40 anys vivint la Fira una peça audiovisual a càrrec de Calidos. Es tracta d'un recorregut atemporal pels 40 anys d'història de FiraTàrrega, que trenca la lògica de la cronologia i fa un homenatge a la ciutadania, veritable protagonista de l'esdeveniment des dels seus orígens.

Entre les creacions artístiques que es podran començar a veure a partid d'avui destaquen algunes propostes experiencials que requereixen un públic actiu i amb espais singulars que prenen veu

Aquí trobarem els Eléctrico 28 amb 'The Frame' un peça de carrer que parteix de l'observació de la quotidianitat; Kamchàtka, amb 'Alter', una peça que aprofundeix en el tema de les migracions humanes amb un recorregut convertit en èxode que fa una simbiosi amb el paisatge; la versió d''Otel·lo' amb mirada femenina Desdèmona, d'Alba Sarraute & Les Ofèlies; la travessia audioguiada a través d'un walkman analògic i amb regust als paisatges de la Manxa que ens proposa la companyia Los números imaginarios amb 'Quijotes y Sanchos'.

En aquesta edició s'han acreditat un total de 347 artistes de companyies, 280 dels quals procedeixen de Catalunya, 47 de la resta de l'Estat espanyol i 19 d'internacionals

La Llotja, l'espai de FiraTàrrega PRO Catalan Arts dedicat especialment a l'activitat professional de la Fira viurà també una intensa activitat amb la rebuda dels 763 professionals de 461 organitzacions que provenen de 23 països com Alemanya, el Regne Unit, Corea del Sud o Xile, entre d'altres.

FiraTàrrega dona avui el tret de sortida a la seva 40a edició
comentaris