4 de desembre

La Fundació Vallpalou incorpora al seu fons un fotomosaic de l'artista Joan Fontcuberta

'Alfa i omega', creada expressament per a l'ocasió, parteix del Pantocràtor i el cap de l’anyell de Sant Climent de Taüll i es materialitza amb un conjunt d'obres de la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida

Mosaic 'Alfa i omega', de Joan Fontcuberta
photo_camera Mosaic 'Alfa i omega', de Joan Fontcuberta

El dissabte 4 de desembre, la Fundació Vallpalou incorporarà una nova obra al seu fons artístic.

Es tracta d''Alfa i omega', un fotomosaic de l'artista català Joan Fontcuberta realitzat a partir d'una selecció de peces del patrimoni lleidatà. Parteix de dues figures icòniques de la pintura romànica: el Pantocràtor i el cap de l’anyell de Sant Climent de Taüll (conservades al MNAC).

Dues obres constituïdes, de la mà de Fontcuberta, per les fotografies d'una selecció de peces de la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.

Aquesta intervenció tindrà lloc a les parets cegues de l’edifici que alberga la Fundació Vall Palou, i comptarà amb la presència de l'artista, qui presentarà el projecte.

Amb la primera i l’última de les lletres de l’alfabet grec s’evoca l’origen i el final, el trànsit del punt embrionari de l’art i el seu desplegament fins a la contemporaneïtat

Fontcuberta (Barcelona, 1955) centra el seu treball artístic en els conflictes entre naturalesa, tecnologia, fotografia, memòria i veritat. Experimenta amb el fotomosaic des del 1996 i els ha aplicat, fins i tot, en grans dimensions a l'espai públic, com és el cas de l'obra coral 'El món neix a cada besada' (2014), també coneguda com 'El petó', obra instal·lada a la plaça d’Isidre Nonell de Barcelona.

Mosaic 'Alfa i omega', de Joan Fontcuberta

Comentaris