02.10.2022 |

13 I 14 D'AGOST

Guimerà ultima els detalls de la 27a edició del Mercat Medieval

Tallers artístics, espectacles teatrals, representació d’oficis tradicionals, parades artesanals i música en directe, entre les activitats proposades

Mercat Medieval de Guimerà.
Mercat Medieval de Guimerà.
Guimerà ultima els detalls de la 27a edició del Mercat Medieval

Els dies 13 i 14 d’agost, la vila de Guimerà tornarà a rememorar el seu esplendorós passat medieval amb la 27a edició del Mercat Medieval.

Una cita més que consolidada que té l’objectiu de fer valdre aquest indret –catalogat com Bé Cultural d’Interès Nacional–, així com revitalitzar-lo i cuidar els seus elements patrimonials.

Guimerà, que gaudeix del dret de mercat setmanal des del 1294, atansa a vilatans i visitants un desplegament de parades de productes de proximitat i d’artesanies que ompliran de joia i colors els seus carrerons i places.

Mercat Medieval de Guimerà.

El Mercat Medieval de Guimerà és una de les fires medievals més importants de les terres lleidatanes

El Mercat Medieval
Endinsar-se en el Mercat Medieval de Guimerà significa fer un viatge en el temps i despertar els nostres sentits. En ell s’hi detecten els dolços aromes de les coques i les orelletes, les rimes i les melodies dels músics ambulants, la vistositat de bandes de colors que ornamenten les seves places i carrers, i la bellesa dels murs plens d’història del seu nucli antic et faran somiar en temps remots.

A banda del Mercat, durant el cap de setmana es podrà gaudir un gran nombre d’activitats i propostes adreçades a petits i grans, com ara, un trenet, cercaviles, jocs medievals, pintacares, la gimcana medieval, o el passeig amb ruquets.

El dissabte 13 d’agost, a les 12.00 hores, recobrarà la vida del Mercat amb un espectacle itinerant de gegants i grallers que sortirà del Raval. També es donarà el tret de sortida d’activitat com el taller de silueta de fusta o l’espectacle itinerant de música i circ de La Cirquestra, que partirà de la Plaça del Molí.

Mercat Medieval de Guimerà.

Durant la tarda del dissabte, tindran lloc diversos tallers de circ i creacions a la Plaça del Molí i el Carrer La Cendra, així com l’itinerari d’esquetxos teatrals ‘Historietes de Guimerà’. Al capvespre serà el torn de la cercavila nocturna amb La Cirquestra seguida de l’espectacle de foc, llum i pirotècnia.

Aquesta companyia repetirà l’espectacle itinerant en diversos horaris més al llarg del diumenge 14 d’agost. Per altra banda, la Plaça Major de Guimerà serà l’escenari, a les 12.00 hores, de ‘Valdiri Matafaluga i el seu gran carro dels contes’, una proposta familiar de contacontes. Al Carrer la Cendra, en paral·lel, es podrà gaudir de jocs de fusta gegants; i, a la Plaça del Molí, de tallers de circ ideats per a totes les edats.

El tancament del Mercat Medieval de Guimerà tindrà lloc a les 22.00 hores, seguit de l’espectacle d’‘Històries de Guimerà’, el Castell de focs artificials i l’actuació musical d’Alcovers i Dj Pol Verdes.

Més història i patrimoni
Al llarg del cap de setmana, també podreu fruir de la mostra de dibuixos amb un somriure, a càrrec de Roser Berguedà, que s’exhibirà al Museu La Cort del Batlle.

També de visites als cellers, de la mà d’Anna Adrià, per tal de conèixer la realitat de la vila medieval a través de les veus de les dones de l’època; així com set visites guiades entorn del municipi.

Mercat Medieval de Guimerà.

Guimerà ultima els detalls de la 27a edició del Mercat Medieval
comentaris