Una instal·lació artística i una exposició mantenen viva la Passió de Cervera

El Patronat treballa perquè els visitants connectin amb el patrimoni immaterial integrant elements en el teixit urbà
Pla obert del Gran Teatre de la Passió de Cervera, amb les lones del sant sopar instal·lades. Imatge del 2 d'abril de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Imatge del Gran Teatre de la Passió de Cervera (Cedida per la Passió de Cervera)

La Passió de Cervera, patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra i considerada la representació teatral més antiga d'Europa -iniciada l'any 1477- ja va anunciar que aturava les representacions per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. La Junta del Patronat de la Passió de Cervera, però, ha volgut mantenir viva aquesta tradició de cinc segles i ha optat per activitats paral·leles per fer-la visible als visitants. L'objectiu és que aquells que arribin a Cervera atrets pel patrimoni cultural, connectin també amb el patrimoni immaterial gràcies a elements integrats en el teixit urbà. Així, s'ha ubicat al Gran Teatre una instal·lació artística amb lones del sant sopar i s'està treballant en una exposició.Pla general del cartell de l'exposició 'La veritable tradició de la Passió de Cervera'. Imatge del 2 d'abril de 2021. (Vertical)

Des del Patronat s'ha explicat que s'està treballant artísticament amb els directors de l'espectacle per tal de que les persones que visitin la ciutat s'emportin una "immersió intensa" en la Passió de Cervera. Per fer-ho possible, es volen integrar elements en el teixit urbà perquè actuïn com a punts d'atracció turístics i connectin el patrimoni cultural amb el patrimoni immaterial de la Passió de Cervera.

El primer ja està ubicat a l'edifici del Gran Teatre. Es tracta de la instal·lació d'una representació artística en diverses lones del sant sopar, amb imatges dels apòstols i Jesús fotografiades pel Joan Dalmases, que "transporten l'espectador al moment en que Jesús comença a allunyar-se de la vida terrenal deixant els apòstols amb el calze representatiu del cos de crist", expliquen. En les lones es pot identificar fàcilment algun dels apòstols, com Judes amb la bossa de les monedes.

El Patronat de la Passió també està treballant en l'exposició 'La veritable tradició de la Passió de Cervera', que s'ubicarà a l'interior del Gran Teatre i que s'inaugurarà el 10 d'abril a les 10 del matí. Es podrà visitar els dies 10, 11, 17, 18 i 24 d'abril de les 10 del matí a la 1 del migdia. En aquesta exposició el visitant amb l'acompanyament d'un guia de la mateixa Passió podrà endinsar-se a través d'imatges, vestits i elements que s'utilitzen en l'escenificació d'aquesta tradició cultural.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement