El Tren dels Llacs estrena nova temporada entre Lleida i La Pobla de Segur

La principal novetat d'aquesta temporada és la possada en marxa d'un nou lloc web que incorpora el servei de venda anticipada de bitllets i que permet als usuaris assegurar-se la disponibilitat del trajecte el dia que volen fer el viatge
El Tren dels Llacs a lamsortida de l'estació de Lleida @AnnaBerga
photo_camera El Tren dels Llacs a lamsortida de l'estació de Lleida @AnnaBerga

El Tren dels Llacs que fa el recorregut turístic entre Lleida i La Pobla de Segur, va arrencar temporada aquest dissabte amb el Tren Històric, que es compaginarà amb el Tren Panoràmic durant els mesos d'estiu. El primer comboi ha traslladat a 80 passatgers en un recorregut de 80 quilòmetres, entre les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

La principal novetat d'aquesta temporada és la posada en marxa d'un nou lloc web que incorpora el servei de venda anticipada de bitllets i que permet als usuaris assegurar-se la disponibilitat del trajecte el dia que volen fer el viatge.

El Tren dels Llacs, imatge de l'interior d'un vagó del comboi @AnnaBergaA banda d'això, es mantenen les mesures de protecció per fer front a la covid-19. Així, s'han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic, s'han senyalitzat les mesures anticovid i s'ha reforçat el servei de neteja i desinfecció de les instal·lacions, a banda de l'ús obligatori de mascareta en tot moment.

El Tren dels Llacs ofereix enguany un total de 29 circulacions, 19 més respecte a l'edició passada que es va haver d'adaptar a la pandèmia. El trajecte es farà tots els dissabtes fins al 30 d'octubre i, en total, el Tren Històric farà 25 circulacions, entre el 3 d'abril i el 17 de juliol i des del 21 d'agost fins al 30 d'octubre, i el Tren Panoràmic en farà 4, els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d'agost, coincidint amb els mesos de més calor.


El gran atractiu d'aquest servei turístic de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) és el paisatge natural que els passatgers poden observar des de les finestres dels seus vagons i que va des de la plana de Lleida fins al Prepirineu, passant entre muntanyes, ponts, túnels i embassaments. En concret, el viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, per una via única en un itinerari planer fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa.

Després, el tren s'incorpora a la zona de la conca del riu Noguera Pallaresa, on passa entre els embassaments de Terradets i Sant Antoni i serralades com el Montsec fins a arribar a la Pobla de Segur, la seva darrera destinació. Entre els 89 quilòmetres que separen l'estació de sortida i la d'arribada, el comboi travessa 40 túnels i 75 ponts.

El Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur

Tot això, a bord d'un autèntic ferrocarril dels anys 60 format per dues locomotores dièsel dels models 10817 i 10820 construïdes l'any 1968, conegudes també com a ye-yes, amb quatre vagons d'època de la sèrie 6000

Tren dels Llacs es va posar en marxa el 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. La posada en funcionament d'aquest servei turístic és impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida.

Comentaris
Més a La Panoràmica de Territoris