28.09.2022 |

Lleida tornarà a vibrar amb la música portuguesa de la mà de l'11è Interfado

El Festival Internacional de Fado de Catalunya pujarà artistes fadistes al Cafè del Teatre i l'Espai Orfeó de Lleida, i la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell

Presentació de l'11è Festival Interfado.
Presentació de l'11è Festival Interfado.
Lleida tornarà a vibrar amb la música portuguesa de la mà de l'11è Interfado

El dimarts 13 de setembre va tenir lloc la presentació del programa de l’11a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida, una cita musical ineludible per als amants del ritme portuguès.

Interfado està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà i compta amb la col·laboració del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Supermercats Plusfresc

Lleida serà la seu del ritme fadista del 20 al 29 d'octubre, una capitalitat que compartirà amb La Seu d'Urgell, municipi que per segona vegada abraçarà el festival.

Enguany l’Interfado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Vila Franca de Xira (Portugal), Londres (Regne Unit) i Menorca (Espanya).

Margarida Arcanjo serà l'encarregada d'inaugurar aquesta edició del Festival, el dissabte 22 d'octubre, a l'Espai Orfeó. Arcanjo actuarà amb la guitarra portuguesa de Pedro Ferreira i la viola de fado de João Nunes, i proposarà al públic un concert de fado tradicional.

El diumenge 23 d'octubre, serà el torn de João Caetano, que presentarà ‘Rhythm & Fado’ al Cafè del Teatre. Pujarà a l'escenari amb la guitarra portuguesa de Rui Poço, l'acordió d'Inês Teixeira Vaz i comptarà amb els arranjaments sonors de Nuno Miquel Rebocho, oferint un viatge emocional, ple d'intensitat i ritme.

Rita Barber serà la següent artista convidada al Festival, que actuarà el divendres 28 d'octubre a l'Espai Orfeó i el dissabte 29 d'octubre a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell. Barber presentarà ‘De mar amar’ amb la guitarra portuguesa i el violí de Raúl Sánchez Zorzo i la viola i guitarra espanyola de Carlos Ramos. Amb aquest treball, Barber proposarà un diàleg entre les músiques d'una ribera i l'altra, l'atlàntica i la mediterrània.

Interfado, més enllà de la música
Tot i que la música serà la gran protagonista d'aquest Festival, també hi tindrà a veure la gastronomia portuguesa amb un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, i un tast de gastronomia portuguesa als concerts del 22 i 28 d’octubre de la mà de Mateu Blanch (xef del restaurant Caravista), a partir de les 20.30 h a l’Espai Orfeó.

A més, en el marc de l’Interfado, el públic podrà gaudir de l’exposició fotogràfica ‘Fadistes’, que presenta una selecció de fotografies de 10 anys de concerts realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro.

Lleida tornarà a vibrar amb la música portuguesa de la mà de l'11è Interfado
comentaris