El jazz de Txema Riera i els fados de Carolina Blàvia, al Teatre Ateneu de Tàrrega

Txema Riera, virtuós de l’orgue Hammond, actuarà amb el targarí Roger Gutiérrez a la bateria; i Carolina Blàvia homenatjarà Amália Rodrigues acompanyada del violinista targarí Francisco Javier Reyes

Imatge promocional de Txema Riera en concert - Foto: Cedida per Ajuntament de Tàrrega
photo_camera El músic Txema Riera en concert - Foto: Cedida per Ajuntament de Tàrrega

El jazz i els fados són els gèneres que el proper dissabte 17 d’abril abanderen el doble concert del cicle Tàrrega Sona 2021 organitzat per la Regidoria de CulturaEl Teatre Ateneu serà escenari a partir de les 8 del vespre de les actuacions del teclista Txema Riera, referent de l’escena jazzística actual, i Carolina Blàvia, carismàtica veu que s’ha erigit en ambaixadora lleidatana del fado portuguès. Dues propostes amb segell propi, aparentment allunyades, però que complementant-se l’una a l’altra configuraran un atractiu díptic musical.

D’una banda, Txema Riera estrenarà el seu segon treball, Allegoria, secundat pels seus col·laboradors habituals: Dani Pérez a la guitarra i el targarí Roger Gutiérrez a la bateria. En aquesta ocasió, també convidarà el saxofonista Santi de la Rubia, company de viatge amb qui comparteix moltes afinitats. El resultat és un jazz modern i permeable a multitud d’influències musicals, que entronitza Txema Riera com un virtuós del so inconfusible de l’orgue Hammond. Publicat pel segell barceloní Underpool, Allegoria ha estat enregistrat pel productor Sergi Felipe i masteritzat a Nova York.

El concert aplega dos projectes de primera línia amb participació targarina

Per la seva part, Carolina Blàvia, antiga vocalista del grup EnFado, presentarà el seu nou espectable d’homenatge a la cantant Amália Rodrigues, considerada la representant del fado per excel·lència, commemorant el centenari del seu naixement. En la part instrumental, el pianista Xavier Monge i el violinista targarí Francisco Javier Reyes acompanyaran la cantant.

Actualment, Blàvia forma part de l’elit internacional del fado fent gala de la seva maduresa interpretativa

Des del 2002, Carolina Blàvia treballa amb música inspirada en el fado. Després de diverses etapes artístiques, el 2018 edita el seu primer disc en solitari, Destino meu, amb temes propis en portuguès i català.

Imatge promocional de Carolina Blàvia en concert - Foto: Cedida per Ajuntament de TàrregaImatge promocional de Carolina Blàvia en concert - Foto: Cedida per Ajuntament de Tàrrega

KM Cultural, la marca que promou el talent local

La Regidoria de Cultura de Tàrrega continua així dinamitzant el calendari d’activitats donant suport als sectors de la música, l’espectacle i les arts escèniques, severament afectats per les restriccions de la pandèmia. A més, sota la marca KM Cultural, la capital de l’Urgell manté la seva aposta per facilitar plataformes als artistes del territori perquè puguin fer arribar les seves propostes al públic. Compatibilitzant cultura i salut, la sala del Teatre Ateneu s’ajusta als protocols de seguretat sanitària amb la reducció de l’aforament al 50%, circuits d’entrada i sortida, desinfecció de l’espai i ús obligat de mascareta i gel hidroalcohòlic.

comentaris