19 de febrer

Joan Barceló i Cullerés, protagonista d'una lectura oberta a la irreductible

Aquesta tertúlia al voltant de 'Miracles i espectres' serà conduïda pel filòleg Andratx Badia i l'editor Josep Gelonch

L’escriptor Joan Barceló i Cullerés. Foto: Arxiu de la família Barceló Cullerés
photo_camera L’escriptor Joan Barceló i Cullerés. Foto: Arxiu de la família Barceló Cullerés

El dissabte 19 de febrer serà la data escollida per una nova lectura oberta a la llibreria la irreductible de Lleida.

la irreductible retrà homenatge a la ploma incansable de Joan Barceló i Cullerés

L'autor escollit en aquesta ocasió és l'escriptor de Menàrguens Joan Barceló i Cullerés, mort prematurament el 25 de juliol de 1980.

'Miracles i espectres' serà el títol al voltant del qual girarà l'activitat, una obra clau dins de la trajectòria de Barceló que representa, imitant la parla de la baixa Noguera i sense perdre de vist l'humor, la seva maduresa literària. Barceló narrà, amb ella, unes formes de vida rural avui en extinció.

La tertúlia al voltant de 'Miracles i espectres' anirà a càrrec del filòleg i professor de la Universitatde Lleida, Andratx Badia, que ha tingut cura de l'edició i el pròleg de l'obra per part de Fonoll (2020) i l'editor Josep Gelonch.

Barceló va ser guanyador del premi Vicent Andrés Estellés pel poemari 'Diables d’escuma' (1980), el Recull de poesia per 'El vent del vent' (inèdit fins a 1998), i el Folch i Torres de novel·la infantil per 'Que comenci la festa!' (1980)

Aquesta cita cultural tindrà lloc a les 12.00 hores i està oberta a la ciutadania per tal de llegir alguns fragments de la prosa del ponentí.

comentaris